medrek.se

Arbetsterapeut till Smärtrehabiliteringen i Östersund

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-02-05

Ansök nu

Arbetsterapeut till Smärtrehabiliteringen i Östersund

Arbetsplatsbeskrivning

Välkommen som arbetsterapeut till oss på smärtrehabiliteringen vid Östersunds Rehabcentrum. Smärtrehabiliteringen är en del av Region Jämtland Härjedalens smärtenhet. Smärtenheten utgörs av smärtmottagningen och smärtrehabiliteringen. Enheten är en av flera verksamheter inom område hjärta, neurologi och rehabilitering. Vår verksamhet bedrivs på Remonthagen, belägen ca 2,5 km från Östersunds sjukhus.

På smärtrehabiliteringen arbetar vi teambaserat med multimodal rehabilitering i enskilt och i gruppform. Teamet består av en fysioterapeut, arbetsterapeut, psykolog, kurator, läkare och medicinsk sekreterare. Vi är en liten enhet med nära till beslut.

Syftet med Smärtrehabiliteringens verksamhet är att öka livskvalitet hos våra patienter (www.regionjh.se/smartrehab). Det kan för patienten handla om att öka eller minska aktivitetsnivå utifrån sin livssituation.

Arbetsbeskrivning

I smärtrehabprogrammet arbetar vi med grupper för personer med långvarig smärta. Vi arbetar utifrån ett evidensbaserat beteendemedicinskt synsätt, enligt KBT/ACT, där programmet bygger på att individen jobbar med beteendeförändringar.

Du kommer att vara en viktig del i vårt team där rehabilitering i grupper är central. Som arbetsterapeut hjälper du våra gruppdeltagare att få insikter om dosering och val av aktivitet i sin vardag. Med hjälp av gruppdeltagarna resonerar du kring aktivitetspacing och hur man kanske kan utföra aktiviteter på ett för kroppen mer skonsamt sätt (ergonomi). Utifrån din yrkeskunskap stöttar du deltagarna i deras beteendeförändringsarbete både i grupp och individuellt. Du håller exempelvis i gruppträffar i aktivitetsbalans och ergonomi/praktisk tillämpning i aktivitet. Du deltar också i teambedömning, där du ansvarar för att kartlägga patientens resurser och begränsningar inför eventuell programstart ur arbetsterapeutens perspektiv och följer arbetsterapiprocessen med att utvärdera individuellt.

Att som teammedlem vara med i planeringen och utvecklingen av verksamheten är en del av ditt arbete.

För att kunna bolla med andra arbetsterapeuter som jobbar med smärtrehabilitering i Sverige så rekommenderas möjligheten att bli medlem i SAS, Sveriges Arbetsterapeuters Smärtförening. SAS ordnar med årliga utbildningsdagar som är värdefulla.

Möjlighet till samarbete med andra arbetsterapeuter finns i sin helhet på Östersunds Rehabcentrum även om de arbetar med andra patientgrupper.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är Legitimerad arbetsterapeut. Tidigare erfarenhet av multimodal rehabilitering av patienter med långvarig smärta är meriterande eller om du i övrigt har erfarenhet/utbildning inom beteendemedicin, psykiatri etc. Det är också meriterande om du som söker tjänsten har jobbat med eller har erfarenhet av aktivitetspacing/vardagsrevidering, ergonomi och stresshantering.

Vi välkomnar dig med intresse och driv, men också med mod att själv vara ett redskap i deltagarens process mot förändring och förbättrad hälsa. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, varmt bemötande av patienter och god samarbetsförmåga. Att arbeta hos oss innebär självständigt arbete, teamarbete och undervisning i grupp. Att vara flexibel och ansvarstagande ser vi som viktigt.

Andra uppgifter

Läs mer om Region Jämtland Härjedalen. www.regionjh.se
Ditt nya hem? Läs mer om att bo och leva i Östersunds kommun. www.ostersund.se
Välkommen till Jämtland Härjedalen! www.jamtland.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid, Tjänstgöringsgrad kan diskuteras i samband med anställning.
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Urval sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Fredrik Andersson
Enhetschef
Telefon: 063-154888
Email: fredrik.andersson@regionjh.se
Namn: Helen Åhlin
Arbetsterapeut Smärtrehab
Telefon: 063-15 30 00 (sökning via vxl)
Email: helen.ahlin@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Lena Sandling
Arbetsterapeut
Telefon: 063-154906
Email: lena.sandling@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/35/2023
Sista ansökningsdag: 2023-02-05

Dela detta jobb

Arbetsterapeut till Smärtrehabiliteringen i Östersund

Region Jämtland Härjedalen- Hälso- och sjukvård