medrek.se

Arbetsplatsbeskrivning
Är du en lagspelare som söker ett omväxlande och utmanande arbete?
Välkommen till oss på Vuxenhabiliteringen inom Område Barn och unga vuxna!
Här arbetar vi i team, med målet att allsidigt främja utveckling av bästa möjliga funktionsförmåga, aktivitet och delaktighet, samt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande hos den enskilde individen.
Målgruppen är personer från 18 år och uppåt med specifika, sammansatta funktionsnedsättningar pga. medfödd eller tidigt förvärvad skada/sjukdom.
Vuxenhabiliteringen är en specialistresurs som tar emot remisser från kommunerna och primärvården i Jämtland/Härjedalen för fördjupade, tvärprofessionella och tidsmässigt begränsade insatser. Insatserna kan vara utredande och/eller behandlande och kan ges genom individuella kontakter, i grupp, genom utbildningar och konsultationer.
Vi i teamet jobbar nära varandra och har ett mycket gott samarbetsklimat mellan de olika yrkeskategorierna. Vårt team består av arbetsterapeut, dietist, kurator, logoped, läkare, psykolog, sjukgymnast, sjuksköterska/uroterapeut, och teamsekreterare. Vi har behov av utökad arbetsterapeutresurs med intresse av patientgruppen samt teamarbete.

Arbetsbeskrivning
Som arbetsterapeut i teamet har du en viktig uppgift att stödja patienten att själv och med stöd av sitt nätverk bibehålla och/eller utveckla sina förmågor. Du har som uppgift att kartlägga möjligheter och svårigheter i vardagen. Det kan exempelvis handla om bedömning av handfunktion, personlig och instrumentell ADL-förmåga samt tidsuppfattning och planeringsförmåga.
Arbetsterapeuten ger förslag på strategier och träning för att vardagen ska fungera bättre, till exempel i ADL, förflyttning eller att passa tider och planera samt bedömer behov av och förskriver samt följer upp vissa hjälpmedel. Arbetet utförs både på mottagning, i hemmet, i skola och/eller på arbetsplatsen.
Insatser som ges kan vara individuella och teamgemensamma, utgår från aktuella frågeställningar/behov och syftar till att nå mål som formuleras tillsammans med patienten. En del av arbetet innebär även att förmedla kunskap till nätverket runt patienten genom handledning och utbildning. En arbetsuppgift är också att intyga behov utifrån funktionsnedsättningen. I arbetet ingår att samverka med andra myndigheter och vårdgivare. Vi gör också uppföljningar enligt nationella kvalitetsregister, CPUP och MMCUP.
Insatserna utformas och planeras utifrån varje patients specifika behov, egna mål och förutsättningar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut med ett intresse för och nyfikenhet på målgruppen. Erfarenhet av målgruppen samt teamarbete är meriterande. Du ska vara intresserad av att medverka i kvalitets- och verksamhetsutveckling. Arbetet ställer stora krav på samarbetsförmåga, flexibilitet och initiativförmåga samt förmåga att arbeta självständigt. Stor vikt läggs därför vid personlig lämplighet.
B-körkort.

Andra uppgifter
Vill du veta mer om jobbet är du varmt välkommen att höra av dig till oss! Se även www.regionjh.se/vuxenhab
Som sökande ska du lämna utdrag ur belastningsregistret i samband med erbjudande av tjänst.
Nyanställda som ska flytta till Östersund kan, i mån av tillgång, få hjälp med att ordna boendet genom Landstingsbostäder i Jämtland AB. Utöver våra egna bostäder kan du även hitta information och få hjälp med boendet via våra kommuner. Läs mer på tasteget.nu/boende
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
www.regionjh.se

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Tjänstgöringsgrad kan diskuteras Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att ske löpande och tillsättning kan komma att göras innan annonstidens slut.

Arbetsterapeut till Vuxenhabiliteringen välkomnas!

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-12-31

Ansök nu

Dela detta jobb