medrek.se

Arbetsterapeuter till Barn- och Ungdomshabiliteringen

Regioner
Kategorier
Utgår

2024-03-10

Ansök nu

Arbetsterapeuter till Barn- och Ungdomshabiliteringen

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara en del i en verksamhet som arbetar för att göra skillnad och skapa bättre förutsättningar för barn och ungdomar med funktionsnedsättning?
Är du duktig på att förmedla din kunskap? Sök jobbet hos oss!

Barn- och ungdomshabiliteringen (BUH) ingår i område Barn och unga vuxna (BUV) tillsammans med Vuxenhabiliteringen, Föräldra- och barnhälsan samt Barn- och ungdomspsykiatrin. Dessa fyra enheter är samlokaliserade centralt på Köpmangatan 24 i Östersund

BUH är en specialistenhet inom regionsjukvården som ger stöd till barn och ungdomar 021 år samt deras anhöriga. Verksamheten vänder sig till barn och ungdomar med medfödda eller tidigt förvärvade funktionsnedsättningar som är varaktiga och kräver tvärprofessionella insatser för stöd att klara svårigheter i vardagen. Utöver grunduppdraget har verksamheten ansvar för tilläggsuppdragen Ätteam, Rehabteam och Riskbarnsuppföljning.

Organisatoriskt är BUH indelad i barnteam, ungdomsteam och autismteam med en övergripande medicinsk samordningsgrupp fördelad i teamen. Enheten består av drygt 45 medarbetare fördelat på följande professioner; arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast, dietist, logoped, psykolog, socionom, barnskötare, specialpedagog, barnsjuksköterska, uroterapeut, barnneurolog och medicinsk sekreterare. Insatserna ges i form av tvärprofessionella team till barnet/ungdomen och dess nätverk.
BUH är en specialistverksamhet som värnar om att befintlig kompetens ska komma målgruppen till godo och vi kompetensutvecklar oss fortlöpande. Att arbeta på BUH är omväxlande och ger stora möjligheter att utvecklas inom yrkesrollen tillsammans med kunniga kollegor.
För närvarande finns sex arbetsterapeuttjänster fördelade inom verksamhetens tidigare nämnda team. Vi söker nu en ny kollega till autismteamet som med nyfikenhet och engagemang för målgrupp och verksamhet bidrar till fortsatt trivsel och utveckling av vår arbetsplats. Vi hoppas även att inom kort kunna utöka med ytterligare en arbetsterapeuttjänst så nu söker vi två nya kollegor!

Arbetsbeskrivning

Som arbetsterapeut i teamet har du en viktig uppgift att stödja barn och ungdomar att själva och med stöd av sitt nätverk utveckla sina förmågor. Du har som uppgift att kartlägga möjligheter och svårigheter i vardagen. Det kan exempelvis handla om bedömning av handfunktion, personlig och instrumentell ADL-förmåga samt tidsuppfattning.
Arbetsterapeuten bedömer behov av hjälpmedel samt förskriver och följer upp anpassade hjälpmedel. Du ger också förslag på strategier och träning för att vardagen ska fungera bättre, till exempel i ADL, förflyttning eller att passa tider och planera. Arbetet utförs både på mottagning, i hemmet, i förskola och i skola.
Insatser som ges kan vara individuella och teamgemensamma, utgår från aktuella frågeställningar/behov och syftar till att nå mål som formuleras tillsammans med barn/ungdom och familj. En stor del av arbetet innebär att förmedla kunskap till nätverket runt barnet/ungdomen genom handledning och utbildning. En arbetsuppgift är också att intyga behov utifrån funktionsnedsättningen. I arbetet ingår att samverka med andra vårdgivare och myndigheter.
Verksamheten värnar om både barnets/ungdomens delaktighet i vården och dennes rättigheter vilket innebär att de beslut du tar tillsammans med dina kollegor och som berör barnet/ungdomen, tas utifrån dennes bästa och med hänsyn till mognadsgrad. Insatserna ska utformas och planeras utifrån varje barns/ungdoms specifika behov, egna mål och förutsättningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut med ett intresse för och nyfikenhet på målgruppen. Erfarenhet av arbete med barn och ungdomar samt teamarbete är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Arbetet innebär höga krav på förmågan att ha struktur och en tydlig planering, både för det egna arbetet och i samarbete med kollegor. Vi söker dig med förmågan att självständigt och tillsammans med teamet driva arbetet framåt och har förmågan att ta ansvar för att nå uppsatta målsättningar. Du behöver ha en vilja att samarbeta inom den egna disciplinen beroende på uppgift. Kommunikation och ansvar kring den egna uppgiften och förmåga att hantera gränsen till kollegans uppgift är bärande för verksamheten.
B-körkort.

Andra uppgifter

Vill du veta mer om jobbet är du varmt välkommen att höra av dig till oss!

Som sökande ska du lämna utdrag ur belastningsregistret i samband med erbjudande av tjänst.

Nyanställda som ska flytta till Östersund kan, i mån av tillgång, få hjälp med att ordna boendet genom Landstingsbostäder i Jämtland AB. Utöver våra egna bostäder kan du även hitta information och få hjälp med boendet via våra kommuner. Läs mer på tasteget.nu/boende

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

www.regionjh.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att ske löpande och tillsättning kan komma att göras innan annonstidens slut.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Sofia Jonsson
Enhetschef
Telefon: 063-15 46 34
Email: sofia.jonsson@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Linnea Bäckman
Arbetsterapeut
Telefon: 063-15 46 48
Email: linnea.backman@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/69/2024
Sista ansökningsdag: 2024-03-10

Dela detta jobb

Arbetsterapeuter till Barn- och Ungdomshabiliteringen

Region Jämtland Härjedalen- Hälso- och sjukvård