medrek.se

logga

Avlösare till helgverksamhet

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-08-13

Ansök nu

Avlösare till helgverksamhet

Om arbetsplatsen

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt Lagen om Stöd och Service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidstillsyn, korttidsvistelse, avlösarservice, ledsagarservice, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 600 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukaren/kunden goda levnadsvillkor.   

Avlösarservice sker i hemmet eller närområdet. Vi har under våren utökat vår verksamhet med en helgverksamhet där avlösning sker utanför hemmet i en fritidslokal. och söker nu ett flertal avlösare. Målgrupp är barn/ungdomar med NPF diagnos och barn/ungdom med autism i kombination med nedsatt kognitiv förmåga. I helgverksamheten erbjuds plats för 4 barn/ungdomar per tillfälle.  

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu ett flertal nya avlösare för avlastning i hemmet samt i helgverksamheten. Som avlösare gör du det möjligt för anhöriga att få återhämtning. Du kommer att arbeta utifrån behov ca 20-40% med tjänstgöring främst på helger. 

Stödet utformas efter individens behov, förutsättningar och intressen. Förutom omvårdnad erbjuds aktiviteter utifrån barnets förutsättningar, motivation och intressen, såsom social samvaro, lek inne och ute, spela spel, pyssel, lyssna på musik m.m. Att arbeta som avlösare är en bra möjlighet för dig som vill komplettera ditt arbete med ett givande och meningsfullt arbete eller skaffa dig värdefull praktisk erfarenhet parallellt med studierna. All personal erbjuds kompetenshöjande utbildning kontinuerligt. 

Kvalifikationer

Du har utbildning från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt tidigare erfarenhet av omvårdnadsarbete. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med personer med neuropsykiatriska diagnoser och personer med intellektuell funktionsnedsättning. Kunskap om alternativ kompletterande kommunikation exempelvis bildstöd och tecken som stöd samt kunskap om lågaffektivt bemötande är meriterande.

Du kan kommunicera i tal och skrift på svenska då arbetet innebär kundkontakter samt dokumentation. Det är även viktigt att du ser arbetet som långsiktigt då det tar tid att bygga upp en trygg relation. 

Du är trygg, stabil och har självinsikt samt ser relationer i sitt perspektiv. Vi ser även att du har en god förmåga till samarbete, att du är lyhörd och kan kommunicera med både barn/ungdomar, kollegor, chef samt närstående på ett bra sätt. Du har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv. Är du en person som tillför entusiasm, energi och lust i arbetet, välkommen med din ansökan!

Om du blir ebjuden anställning kommer vi att behöva ett utdrag ur belastningsregistret. Vi rekommenderar att du beställer ett utdrag för att arbeta med barn med funktionshinder om du blir kallad till intervju via: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Information om tjänsten

Tillträde: efter överenskommelse

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 6 månader från tillträdelsedagen

Sysselsättningsgrad: ca 20% - 40%

Antal lediga befattningar: 10

Ref. nr: 9730

Dela detta jobb

logga
Avlösare till helgverksamhet

Linköpings kommun