medrek.se

Barn/ elev- och hälsosamordnare

Företag Habo kommun
Regioner
Utgår

2022-08-14

Ansök nu

Barn/ elev- och hälsosamordnare

Arbetsplatsen
Habo kommun är en växande kommun med mycket goda kommunikationsförbindelser och pendlingsmöjligheter med tåg, buss, bil och cykel. Är du den vi söker och vill verka i en trivsam kommun med stor utveckling och tillväxt? Vi i Habo kommun värnar om våra kommuninvånare och har därför ett särskilt fokus på folkhälsan. Vi letar efter dig som i rollen som barn- och elev/hälsosamordnare har förmågan att driva arbetet framåt genom att skapa nätverk, insatser och samarbeten inom kommunen samt med olika myndigheter.

 

Arbetsuppgifter
Denna tjänst är för dig som är idérik, samhälls- och hälsointresserad och som vill arbeta utifrån ett barn- och elevperspektiv samt för ett hälsofrämjande perspektiv för en mer jämlik hälsa i Habo kommun. I rollen som samordnare arbetar du både på en kommunövergripande nivå med strategiska frågor samtidigt som du ser till att strategierna leder till operativa insatser som ger resultat. Du ska ha blick för barn- och ungas situation och kunna arbeta med fokus på utsatta grupper samtidigt som du också ska arbeta för att planera, utforma och initiera hälsofrämjande insatser för våra invånare och medarbetare i Habo kommun, främst med fokus på den psykiska hälsan. Samordnarens huvuduppdrag är att samordna och stödja det arbete som utförs inom kommunens förvaltningar samt möjliggöra och bygga nätverk med andra myndigheter och organisationer.

Till arbetsuppgifterna hör att hålla ihop insatser för att kartlägga behov hos målgruppen, arrangera gemensam kompetensutveckling, organisera och leda olika nätverk och samarbetsforum som exempelvis problematisk skolfrånvaro och föräldrastöd. Det innebär bland annat att identifiera utvecklingsbehov inom området hälsa och psykisk hälsa, följa upp insatser och dess effekter samt i nära samverkan med aktuella aktörer inom området driva arbetet framåt. I rollen ingår också plats i kommunens Folkhälsoråd samt att vara projektledare för det politiskt utformade fokusområdet Psykisk hälsa där kommunledningen fungerar som styrgrupp.

Kvalifikationer
Krav på arbetlivserfarenhet: Erfarenhet krävs. Vi söker dig som har för uppdraget adekvat akademisk utbildning. Arbetsgivaren ser gärna att du är van av att planera och leda projekt, processer, metodutveckling och av att bygga nätverk som främjar samverkan. Därtill är du mål- och resultatorienterad. Vi kommer att lägga stor vikt vid att du kan arbeta självständigt och gillar att ta ansvar. De personliga egenskaperna kommer därför att vara av stort värde.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2022-11-01. Enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Andra uppgifter
Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Vår värdegrund utgår från begreppen Engagemang, Närhet och Ansvar.
I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2022-08-14
Arbetsgivarens referensnummer: 2022-356

Upplysningar
Per Sandberg
Bitr. skolchef
0734-613364
036-4428084
per.sandberg@habokommun.se

Birgitta Berglund Ågren
IFO-chef
036-442 83 25
birgitta.agren@habokommun.se

Fackliga företrädare når du via vår växel
036-442 80 00

Dela detta jobb

Barn/ elev- och hälsosamordnare

Habo kommun