medrek.se

-->

Barn-PMI Huddinge utgör en del av det siteövergripande Funktionsområdet Barn-PMI (perioperativ medicin och intensivvård). Organisatoriskt tillhör verksamheten Tema Barn, Astrid Lindgrens Barnsjukhus vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Vi erbjuder
Barn-PMI är en av få specialiserade verksamheter för anestesi-, operation och intensivvård för barn i Sverige och vi har uppdraget att bedriva sjukvård, forskning och undervisning på hög internationell nivå.

Vi arbetar enligt SFBaBis riktlinjer och vi lägger stor vikt vid att barnanpassa all vår verksamhet i samverkan med vuxensjukhuset. Nyligen har vi också tillsammans med hela operationsavdelningen flyttat in i fräscha lokaler i det nybyggda operationshuset i Huddinge där vi har egna salar för vår enhet.

Vi är ett litet välfungerande team som tillsammans arbetar i flera olika patientflöden, med både operationer och extern anestesi, av bland annat regionvårdsbarn inom exempelvis lever- och njurtransplantation om cirka 2 000 tillfällen/år.

Ett annat flöde är ett stort antal barn som vårdas på Öron, Näsa och Halsenheten där vi har rikssjukvårdsuppdraget för cochlea-implantatsoperationer på barn.

En del av våra patienter kommer från andra regioner och länder.

Om tjänsten
I arbetsuppgifterna ingår sedvanlig verksamhet inom barnanestesi på dagtid under vardagar.  

Förutom att bedriva avancerad sjukvård är vi inom Barn-PMI aktiva inom utbildning och forskning.

Kompetensutveckling inom området barnanestesi och barnintensivvård kommer att ske inom ramen för funktionsområdet Barn-PMI både på Huddinge och i Solna.

Vi söker
Stor vikt läggs vid din förmåga att samarbeta, skapa goda relationer och verka för ett gott klimat för samverkan internt och externt. Du har vilja, intresse och engagemang för verksamhetsutveckling och kontinuerligt förbättringsarbete samt har lätt för att arbeta i tvärprofessionella team.

Kvalifikationer
Legitimerad läkare med specialistkompetens inom anestesi och intensivvård.

Gärna med några års erfarenhet av klinisk tjänst som specialist, helst inom barnanestesi och barnintensivvård.

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års heltidstjänstgöring inom specialiteten samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter.

För överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst fem års heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter samt disputation.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1 Personligt brev
2 CV
3 Kompletta ansökningshandlingar för LUS-tjänst, se nedan

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst: 

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Till oss kommer svårt sjuka barn från hela landet. Vi vårdar barn med kroniska sjukdomar, medfödda missbildningar, olika akuta tillstånd och tar hand om för tidigt födda barn. Temat bedriver specialiserad och högspecialiserad vård, och har ett rikssjukvårdsuppdrag för viss avancerad barn- och ungdomskirurgi.

Med omkring 2 200 medarbetare är Tema Barn - Astrid Lindgrens Barnsjukhus verksamt inom sju medicinska enheter och fyra omvårdnadsområden. Temat är organiserat i 20 patientflöden och cirka 160 patientgrupper inom barnsjukvårdsområdet.

Vi tar emot cirka 180 000 patientbesök per år, varav 55 000 akuta besök och har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt samarbete. Vård bedrivs på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och i Huddinge samt på Danderyds sjukhus.

 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar. Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Barn-PMI söker specialistläkare, biträdande överläkare, överläkare i Anestesiologi och Intensivvård

Regioner
Utgår

2020-11-29

Ansök nu

Dela detta jobb