medrek.se

Barnets socialsekreterare

Företag Landskrona stad
Regioner
Utgår

2018-08-26

Ansök nu

Barnets socialsekreterare

Om arbetsplatsen

Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boende växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök. Landskrona stad är en spännande stad som förutom satsar på utveckling av staden, även utvecklar socialtjänsten. Under de senaste åren har vi arbetat aktivt med att förstärka barnets position i familjehemmet och öka kvaliteten i familjehemsvården. Därför har vi utökat familjehemsgruppen och tillsatt en biträdande sektionschef som tillsammans med sektionschef stöttar familjehemsgruppen. 

För oss är din trivsel och arbetsglädje viktig! Med din anställning följer därför också ett förmånspaket som förutom flextid också ger dig 24 extra lediga timmar per år. Varje år får du ett friskvårdsbidrag och därutöver har du tillgång till gym med bastu och massagestolar. 

Är du socionom? Har du arbetat med utredning av barn och unga eller kanske arbetat inom familjehemsvården? I så fall är Landskrona ett bra val. Hos oss får du som barnets socialsekreterare göra skillnad för samhällets mest utsatta barn. Barn som inte kan bo hemma hos sina föräldrar av någon anledning. 

Vi erbjuder dig arbete i en engagerad och kunnig personalgrupp. Hos oss har du tillgång till metodhandledning genom chef och handledning genom extern handledare. Här är staden för dig som vill utveckla och utvecklas. Har du socionomexamen eller motsvarande? Då kan du vara rätt person för oss! 

Välkommen att utmanas hos oss!

Arbetsuppgifter

Alla barn behöver känna att någon i världen är på hens sida. Är du en trygg och förtroendeingivande person? Sätter du barnets behov i fokus i alla lägen och tar stolthet i att vara hens ö av stabilitet? Finns du där när du behövs som mest? 

Du följer upp vården och följer upp hens skolgång, kontakt med föräldrarna och utreder om det finns en möjlighet för en återförening med föräldrarna. Du arbetar nära barnet och barnets föräldrar och familjehem. Till stöd har du en närvarande sektionschef och en biträdande sektionschef. De finns till för att bolla och rådgöra i vårt meningsfulla arbete.

Kvalifikationer

En socionomexamen eller annan likvärdig högskoleutbildning är ett krav. 

Din personliga hållning är viktig för oss. Det är önskvärt att du visar intresse och förståelse för andra och är med och skapar laganda. Att du lyssnar, rådfrågar, stödjer och bryr dig om andra och visar respekt för andras åsikter och bidrag. 

B-körkort är ett krav för tjänsten. 

Då arbetet vänder sig gentemot barn vill vi se ett aktuellt utdrag ur belastningsregistret 

Ingen erfarenhet krävs

Erfarenhet med familjehemsvård eller annan myndighetsutövning gällande barn och unga är önskvärt. Även att du har arbetat i procapita och utbildning i BBIC är meriterande, men personlig lämplighet är betydelsefullt. Barnet som är placerad har behov av en socialsekreterare som tycker om personliga möten och långa relationer.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2018-08-26

Referensnummer: C20856

Ersättning

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Arbetstid:  Dagtid
Arbete på kvällstid kan förekomma.

Kontakt

Kontaktperson

Åsa Juhlin
Sektionschef
0418-47 03 62

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länken i annonsen. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan, då den bedöms gentemot andra sökande. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling. 

Läs mer om oss på: landskrona.se/Jobba hos oss 

I denna rekrytering har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Dela detta jobb

Barnets socialsekreterare

Landskrona stad