medrek.se

logga

Barnkund i Trekanten

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-04-30

Ansök nu

Barnkund i Trekanten

Arbetsbeskriving
Kunden har inte förmågan att kommunicera verbalt, men genom en enorm utstrålning som syns i hans kroppsspråk, mimik och ansiktsuttryck, visar han tydligt när han är glad, arg eller ledsen. Kommunikation med bilder är under inlärning. Han visar att han känner igen ansikten och röster, även om han har en nedsatt syn- och hörselförmåga. I skolan och i hemmet är han delaktig, där hjälpmedel som bilder och symboler används, för att förstärka beteenden och kommunikation.
 
Arbetsbeskrivning:
Kunden behöver hjälp med alla grundläggande behov och i ADL-situationer, såsom matning (kunden får sin näringstillförsel via PEG-knapp), medicinering, förflyttningar, samtliga hygiensituationer, av- och påklädning, toalettbesök mm. 

Målet är att kunden ska klara av vardagen på bästa sätt utifrån sina förutsättningar. För att bibehålla sina färdigheter har kunden behov av kommunikation, kontinuerlig stimulering, träning, aktivering, såväl fysiskt som socialt. Som assistent är du delaktig i alla dessa sammanhang. 

Om anställningen: Dag-, och kvällspass, med start omgående.Arbetspass dag: 07.00-15.30, Arbetspass kväll: 15.30-21.00
Tjänstgöringsgrad: 65-80 %

Vi söker dig som...

Din bakgrund:
Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta som personlig assistent, alternativt annan erfarenhet inom vård och omsorg med barn, eller studerar inom området. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du måste vara minst 18 år.

Ingen formell utbildning krävs, men det underlättar att ha tidigare erfarenhet av personer med liknande sjukdomsbild. Meriterande är att ha medicinsk kunskap, erfarenhet av sondmatning och kunskap om epilepsi. Det är dock personkemin och hur man är som person som är avgörande. Kunden vill ha ett mixat team så vi ser gärna både kvinnliga och manliga sökande.

Personliga egenskaper
Du har barnasinnet kvar, du är glad och positiv och har en framåtanda.  Engagemang och ansvarskänsla är andra viktiga egenskaper. Du behöver ha social kompetens och vara pratglad, då konversationen är en viktig del i kundens personliga utveckling. Du behöver även kunna vara lugn och stabil vid en eventuell kritisk situation. 

Målet är att kundens behov och intressen tillfredsställs, därför är det också viktigt att du som assistent är frågvis och lyhörd. Du har en drivkraft och vilja att hjälpa för att kunden ska utvecklas och stärkas. 

Specifika egenskaper:
Körkort, rökfri. Allergi mot pälsdjur finns i hemmet. 

Dela detta jobb

logga
Barnkund i Trekanten

Assistanspoolen Omsorg Sweden AB