medrek.se

Barnmorska till Caseload midwifery Min Barnmorska

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-04-05

Ansök nu

Barnmorska till Caseload midwifery Min Barnmorska

Nu utökar vi vårt Caseload midwifery projekt Min Barnmorska.
Vi söker dig som är nyfiken på att arbeta i en sammanhållen vårdkedja där du följer och vårdar den gravida kvinnan hela vägen från inskrivning på barnmorskemottagningen under förlossningen och i BB hemma.

Vårt för Sverige, unika projekt ”Min Barnmorska”, är ett samarbete mellan Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och SLSO BMM Södra. Verksamheten har pågått i ett och ett halvt år med goda resultat. Våra nuvarande tre Barnmorsketeam på Liljeholmen och Älvsjö barnmorskemottagning kommer att utöka med ytterligare en kollega i teamet. Vi kommer även att öppna ett nytt team om fyra barnmorskor i SLSO södra sjukvårdsområde.

Om oss
Tema Kvinnohälsa handhar all graviditet, förlossning och fostermedicinsk vård inom Karolinska Universitetssjukhuset. Vi tillhandahåller och utvecklar kvalificerad vård inom samtliga områden. Vår nya moderna förlossningsenhet är anpassad efter kvinnors önskemål med eget badrum med badkar och lustgas. Min Barnmorska har sin förlossningsverksamhet på Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge, 20 minuter från Stockholms Central och nås enkelt både med pendeltåg, buss eller bil.

Kontinuerlig vårdkedja för gravida, födande och nyblivna familjer, också internationellt benämnt som Caseload Midwifery är en vetenskapligt väl utvärderad vårdmodell med mycket goda medicinska och psykologiska resultat. Min Barnmorska startades som projekt 2018 för att implementera rekommenderad och evidensbaserad vård i en ny kontext. Verksamheten riktar sig till kvinnor med förlossningsrädsla eller annan skörhet och kommer att utvärderas vetenskapligt. Projektet har utökats i 2 steg och vi ser nu tiden mogen att utöka ytterligare, dels med ett helt nytt team, men också genom att vara fler barnmorskor i varje team. Våra nuvarande Team har sin mödravård på Älvsjö och Liljeholmens Barnmorskemottagning. Det fjärde teamet kommer också det att ligga inom BMM Stockholm Södra.

Om tjänsten
​Du arbetar tillsammans med tre kollegor i ett Barnmorsketeam. Tillsammans vårdar ni kvinnan och hennes familj från det första inskrivningsbesöket på barnmorskemottagningen genom förlossning och i BB hemma verksamhet hela vägen fram till efterkontrollen. Schemat är fast rullande med beredskap för födande/eftervård uppdelat på dag och nattpass. Arbetstiden registreras i en app och ett lokalt kollektivavtal reglerar ersättning för beredskapstid.

Du har en och en halv dag MHV per vecka på din mottagning. Precis som vanligt är du PAB för en egen grupp gravida, men du lär också känna alla gravida i teamet genom att tex hålla föräldragrupper. När det är dags för förlossning kontaktar kvinnan ditt team och den barnmorska som har beredskap möter upp på förlossningsenheten på Huddinge sjukhus.

Min Barnmorska är en del i en personalgrupp både på BMM och förlossningen i Huddinge. Vi har ett tätt och nära samarbete med koordinator och Teamledare. Gruppen har också egna möten varje vecka och en gemensam chef. Arbetet är fritt och kräver självständighet och flexibilitet. Beredskapspassen utgår ofta från hemmet där man har möjlighet att med dator och telefon sköta telefonrådgivning och planering av arbetet. Varje team har en bil med relevant utrustning för BB hemma besök och hembesök i latensfas. Vi har regelbunden handledning och fortbildning inom både mödrahälsovård och BB/förlossning.

Annonsen gäller tillsvidareanställning som barnmorska på Tema Kvinnohälsa, Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge.

Vi söker 
Vi söker dig som är relationsskapande, flexibel, engagerad och en mycket god teamarbetare. Du kan tänka nytt och har en holistisk syn på graviditet och födande med ett stödjande förhållningssätt och ett särskilt intresseför människors olika behov under graviditet, födsel och eftervård.

Du är också handlingskraftig och har lätt för att se vad som behöver prioriteras och utföras. Vidare har du god samarbetsförmåga gentemot såväl kollegor som patienter och deras anhöriga.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer 
Krav: Legitimerad barnmorska med yrkeserfarenhet av arbete på förlossningsavdelning. körkort B. Boende max 1 timmes bilväg från Huddinge förlossning.
Meriterande: Tidigare erfarenhet av mödravård, förlossning och eftervård. Tidigare arbete med och intresse för förlossningsrädsla.

​I denna rekryteringsprocess arbetar vi med löpande urval och intervjuer.

Vi ser fram emot din ansökan! Välkommen!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor ( bilagor bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

- Bevis om specialistkompetens  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Tema Kvinnohälsa omfattar all verksamhet inom reproduktionsmedicin, benign gynekologisk vård, graviditets-, förlossnings- och fostermedicinsk vård inom Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge och Solna. Verksamheten omfattar såväl normal som högspecialiserad verksamhet inom alla våra vårdområden och med nationellt högspecialiserat uppdrag inom fostermedicin. Genom ett omfattande arbete med kvalitetsuppföljning, forskning, undervisning och utveckling strävar vi efter att vara ledande inom både medicin och omvårdnad på nationell och internationell nivå. Vi arbetar i team både på vårdgolvet och i ledningen. Temat har ca 650 medarbetare. 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte, på grund av GDPR. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

Barnmorska till Caseload midwifery Min Barnmorska

Karolinska Universitetssjukhuset