medrek.se

Barnsjuksköterska/sjuksköterska till Barndiabetes i Solna eller Huddinge

Regioner
Utgår

2022-08-14

Ansök nu

Barnsjuksköterska/sjuksköterska till Barndiabetes i Solna eller Huddinge

På våra mottagningar i Solna och i Huddinge har vi fått lite av en babyboom och söker därför sjuksköterskor till vikariat med chans till förlängning.

Vi erbjuder en arbetsplats där du som sjuksköterska arbetar både i team och självständigt. Som sjuksköterska är du en viktig del av det team som förutom sjuksköterskor består av läkare, dietist, kurator och undersköterska som träffar patienterna och deras familjer.

Vår mottagning för barn- och ungdomar med diabetes har i dagsläget cirka 800 patienter inskrivna i Solna och cirka 400 patienter i Huddinge. Majoriteten av våra patienter använder insulinpump och/eller kontinuerlig blodglukosmätning. Mottagningarna bedriver omfattande mottagnings- och dagvårdsverksamhet och därför består en stor del av arbetet som sjuksköterska hos oss av enskilda patientbesök samt undervisning från sjukdomsdebut och fortlöpande. Undervisningen sker både till barn, ungdomar och föräldrar samt förskola och skola.

Om tjänsten

Vi arbetar med funktionsrader på mottagningen där en funktion är sjuksköterskemottagning, en annan dagvård med undervisning av nyinsjuknade barn och ungdomar samt föräldrar. I den sistnämnda funktionen ingår också undervisning av skol- och förskolepersonal om diabetes och diabeteshjälpmedel. I diabetesteamets omvårdnadsdel ingår en undersköterska och sju sjuksköterskor. Ytterligare funktioner är administration med telefonrådgivning via TeleQ och administration i 1177 samt en funktion kopplad till tekniska hjälpmedel och start av insulinpump hos barn/ungdomar.

Arbetstid är dagtid med en veckoarbetstid på 40 timmar/vecka.

Vi söker

Vi söker dig som:

  • Tar eget ansvar för ditt arbete. Du gör det som krävs och söker den information som behövs för ett bra slutresultat.
  • Har mod att agera efter din egen övertygelse och förmåga att fatta beslut och agera utifrån dessa, trots begränsad information eller svåra omständigheter.
  • Har förmåga att lösa problem utan att missa de långsiktiga strategierna.
  • Ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.
  • Arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
  • Har god förståelse för hur människan tar till dig kunskap och människors olika förutsättningar. Anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren.

Kvalifikationer
Krav:

  • Legitimerad sjuksköterska med minst 1 års erfarenhet av yrket.

Meriterande:

  • Utbildad barnsjuksköterska eller diabetssjuksköterska.
  • Tidigare erfarenhet av öppenvård alternativt diabetes.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Personligt brev
- Yrkeslegitimation

Välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Barn- Astrid Lindgrens Barnsjukhus
Till Tema Barn - Astrid Lindgrens Barnsjukhus kommer neonatala barn och svårt sjuka barn med kroniska sjukdomar, medfödda missbildningar och olika akuta tillstånd, från hela landet. På https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/tema-barn-alb/ finns mer att läsa om oss.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

Barnsjuksköterska/sjuksköterska till Barndiabetes i Solna eller Huddinge

Karolinska Universitetssjukhuset