medrek.se

Barnspecialistsjuksköterska till diabetesmottagningen, Solna

Ansök nu

Barnspecialistsjuksköterska till diabetesmottagningen, Solna

Vi erbjuder 
En arbetsplats där du som sjuksköterska är en viktig del av det team med sjuksköterskor, läkare, dietister, kuratorer och undersköterska som träffar barnen och deras familjer. Vår mottagning för barn med diabetes har i dagsläget cirka 800 barn inskrivna i Solna. Vi bedriver en omfattande mottagnings- och dagvårdsverksamhet. En stor del av arbetet består av att träffa patienten på enskilda besök samt undervisning från sjukdomsdebut och fortlöpande, både till barn och föräldrar samt förskola och skola. 

Mottagningen är en del av en större mottagning där barn med andra endokrina sjukdomar samt barn med metabola sjukdomar behandlas. Detta innebär att man har många kollegor och möten samt att undervisning bedrivs både i det enskilda omvårdnadsteamet men också i det större omvårdnadsteamet på mottagningen.  

Om tjänsten 
I arbetsuppgifterna ingår egen sjuksköterskemottagning, undervisning av barn och föräldrar samt skolpersonal om diabetes och diabeteshjälpmedel, telefonrådgivning och tidsbokning. Majoriteten av våra patienter använder insulinpump och/eller kontinuerlig blodglukosmätning och dessa träffar du både enskilt och i grupp.  

Tjänsten är en tillsvidaretjänst och innebär arbete på dagtid med en veckoarbetstid på 40 timmar/ vecka. I omvårdnadsdiabetesteamet ingår en undersköterskor och sex sjuksköterskor 

Vi söker  
Dig som trivs med att vara en del i ett team och som uppskattar att ha varierande arbetsuppgifter. Du har förmåga att prioritera och fatta beslut. Du är engagerad och förenar självständigt arbete med god förmåga att samarbeta. Du bör även vara intresserad av utvecklings- och förbättringsarbete.  

Kvalifikationer  
Legitimerad sjuksköterska med minst två års yrkeserfarenhet.  

Vidareutbildad inom diabetes eller barn och ungdom är meriterande. Tidigare arbete med inom diabetesvård är också meriterande.  

Varmt välkommen att söka! 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

  1. Personligt brev  
  2. CV
  3. Övriga bilagor ( bilagor bifogas i förekommande fall)  
    - Yrkeslegitimation  
    - Bevis om specialistkompetens  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Till oss kommer svårt sjuka barn från hela landet. Vi vårdar barn med kroniska sjukdomar, medfödda missbildningar, olika akuta tillstånd och tar hand om för tidigt födda barn. Temat bedriver specialiserad och högspecialiserad vård, och har ett rikssjukvårdsuppdrag för viss avancerad barn- och ungdomskirurgi.

Med ca 2200 medarbetare är Tema Barn - Astrid Lindgrens Barnsjukhus verksamt inom sju medicinska enheter och fyra omvårdnadsområden. Temat är organiserat i 20 patientflöden och ca160 patientgrupper inom barnsjukvårdsområdet.

Vi tar emot ca 180 000 patientbesök per år, varav 55 000 akuta besök och har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt samarbete. Vård bedrivs på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och i Huddinge samt på Danderyds sjukhus.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte, på grund av GDPR. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

Barnspecialistsjuksköterska till diabetesmottagningen, Solna

Karolinska Universitetssjukhuset