medrek.se

Barnspecialistsjuksköterska till SABH - sjukhusansluten avancerad hemsjukvård, Solna

Regioner
Utgår

2020-10-02

Ansök nu

Barnspecialistsjuksköterska till SABH - sjukhusansluten avancerad hemsjukvård, Solna

Vill du arbeta med barn i alla åldrar och med hela Stockholms Region som arbetsområde? Nu finns chansen då SABH - Sjukhusansluten avancerad barnsjukvård i hemmet- har fått ett utökat uppdrag för 2020 och behöver därför rekrytera flera nya medarbetare.

SABH erbjuder dig ett spännande och varierande arbete så ansök redan idag!

SABH-Sjukhusansluten Avancerad Barnsjukvård i Hemmet är en vårdform som är ett alternativ till slutenvård på Astrid Lindgrens Barnsjukhus där svårt sjuka barn som annars skulle ha varit inskriven på sjukhuset kan vårdas i hemmet.

Vi erbjuder

  • En individuellt anpassad introduktion som utgår från dina förkunskaper och behov, allt för att du ska få rätt förutsättningar för att lyckas i din nya roll på bästa sätt.
  • Våra anställda ges möjlighet till ständig kompetensutveckling genom bla studier och vidareutveckling inom sitt intresseområde.
  • Regelbunden handledning.
  • Då SABH har ett nära samarbete och växelvårdar patienter med andra slutenvårds avdelningar på barnsjukhuset är vi positiva till att möjliggöra för SABH-personal som är intresserade att kombinera tjänsten med växelarbete på en annan vårdavdelning på Astrid Lindgrens Barnsjukhus.  

Om tjänsten
På SABH arbetar läkare, sjuksköterskor och barn-/undersköterskor dygnet runt. De barn som vårdas på SABH har ett brett spektrum av diagnoser och omvårdnadsbehov. Verksamheten har ett stort flöde av patienter men vårdar även patienter som är inskrivna under längre tid. Geografiskt finns SABH på Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Solna där vi startar och avslutar arbetsdagen. Däremellan är vi ute på hembesök och träffar patienten i patientens hem runt om i hela Region Stockholm. 

Som sjuksköterska på SABH arbetar du självständigt ute på fältet, men har ett stöd och nära samarbete med SABHs läkare. Du kommer att göra egna bedömningar av barnen, hantera centrala infarter, perifera infarter, ge amningsråd, spädbarnsskötsel, sondsättningar, ge olika intravenösa behandlingar, hantera barn och familjer i livets slutskede och andra uppgifter som ligger inom professionen.

SABH arbetar med Personcentrerad vård och vården planeras utifrån varje barns/familjs behov, våra anställda upplever det stimulerande att få följa barnen/familjerna i deras egen hemmiljö.

Tjänsten är en heltid tillsvidareanställning, veckoarbetstid på 38,25 timmar/vecka. Möjlighet att arbeta deltid finns. 

Vi söker
Vi söker dig som har erfarenhet av att vårda sjuka barn och är trygg i din yrkesroll. Du följer struktur och planering, men är också bekväm i att omprioritera och frångå en plan för att lösa en uppkommen situation.

Du tar eget ansvar för sitt arbete; gör det som krävs och söker den information som behövs för ett bra slutresultat, är vidare ansvarsfull nog att be om hjälp när så krävs. Du ser utanför boxen, tänker i nya banor och finner nya lösningar på gamla problem.

Kvalifikationer 
Krav: 

  • Legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av att vårda sjuka barn på sjukhus
  • Körkort

Meriterande: 

  • Specialistutbildning inom barn, barnmorskeutbildning eller annan specialistinriktning

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

1. Personligt brev 
2. CV
3. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Yrkeslegitimation 
- Bevis om specialistkompetens 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Till oss kommer svårt sjuka barn från hela landet. Vi vårdar barn med kroniska sjukdomar, medfödda missbildningar, olika akuta tillstånd och tar hand om för tidigt födda barn. Temat bedriver specialiserad och högspecialiserad vård, och har ett rikssjukvårdsuppdrag för viss avancerad barn- och ungdomskirurgi.

Med ca 2200 medarbetare är Tema Barn - Astrid Lindgrens Barnsjukhus verksamt inom sju medicinska enheter och fyra omvårdnadsområden. Temat är organiserat i 20 patientflöden och ca160 patientgrupper inom barnsjukvårdsområdet.

Vi tar emot ca 180 000 patientbesök per år, varav 55 000 akuta besök och har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt samarbete. Vård bedrivs på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och i Huddinge samt på Danderyds sjukhus.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset.

https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Dela detta jobb

Barnspecialistsjuksköterska till SABH - sjukhusansluten avancerad hemsjukvård, Solna

Karolinska Universitetssjukhuset