medrek.se

Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Vill du ha ett spännande och ansvarsfullt arbete, där du får möjlighet att arbeta i en arbetsgrupp med utvecklingsambitioner? Socialförvaltningens enhet för Socialpsykiatri och Beroende söker nu en Behandlingspedagog/Socialsekreterare till Beroendegruppen.

Ditt nya jobb

Som Behandlingspedagog i beroendegruppen arbetar du med uppsökande och förebyggande insatser. Du arbetar också med individuella insatser i form av råd, stöd och behandling för missbukare samt med deras anhöriga. Gruppen som arbetar med missbrukarvård består i dagsläget av fyra engagerade personer. Vi arbetar med metoder som ASI, MI, ÅP, CRA och CRAFT. Vi har en god samverkan med andra myndigheter  och vi arbetar utifrån nationella riktlinjer för missbruks- och beroendevården med syfte att utöka och bibehålla vårt samarbete, främst med Region Kalmar län. Som behandlingspedagog hos oss får du extern handledning.

Vi söker dig som har:

• utbildning som socionom, socialpedagog, behandlingsassistent, behandlingspedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• erfarenhet och kompetens inom området samt känna sig trygg i sitt behandlingsarbete 
• arbetat med MI, ÅP, CRA och CRAFT
• B-körkort

Det är meriterande om du har erfarenhet och kunskap om 12-stegsbehandling och myndighetsutövning.

För att möta klienter och anhöriga på ett professionellt sätt krävs att du har stor personlig mognad. Som person är du trygg i dig själv, drivande, ansvarstagande och entusiastisk samt har förmågan att arbeta såväl självständigt som i team. Humor, flexibilitet och att vara lyhörd är andra egenskaper vi värdesätter högt. Samverkan såväl internt som externt är en naturlig och stimulerande del av ditt arbete. Du trivs med att ta ansvar och uppskattar möjligheten att påverka och utveckla verksamheten.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid  
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2019-03-01
Intervjuer sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdatum.

Vi tar enbart emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Tjänsten omfattas av registerkontroll. Du som sökande måste uppvisa utdrag från polisens belastningsregister innan anställning sker.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 300 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekry teringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel på 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

Behandlingspedagog till Beroendegruppen

Företag Vimmerby kommun
Regioner
Utgår

2019-03-01

Ansök nu

Dela detta jobb