medrek.se

Bemanningsplanerare, ny roll med utvecklingsuppdrag, Bild och Funktion

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-06-10

Ansök nu

Bemanningsplanerare, ny roll med utvecklingsuppdrag, Bild och Funktion

Vi söker dig som vill vara med att föra Karolinska in i framtiden! 

Vi söker utvecklingsorienterad bemanningsplanerare till ny tjänst inom Bild och Funktion som vill vara med i det spännande arbetet att utveckla den kliniska verksamhetens bemanningsprocess.

Vi erbjuder  
Vi erbjuder dig ett omväxlande och utvecklande arbete inom bemanning på Bild och Funktion. Karolinska Universitetssjukhus är ett av Europas ledande universitetssjukhus med särskilt ansvar för specialiserad och högspecialiserad sjukvård. I våra verksamheter pågår ett ständigt förbättrings- och förändringsarbete som innebär spännande utmaningar och nya arbetssätt. 

Den Gemensamma administrationen med sina team har till uppgift att stödja Bild och Funktions olika verksamhetsområden, medicinska enheter, med vårdnära administration som i huvudsak verkar inom personal, bemanning, ekonomi, IT, samt medicinsk dokumentation text och bild. Tillsammans skapar vi goda förutsättningar för det kliniska arbetet genom att ge kvalitativt administrativt stöd till våra chefer och verksamheter.

Om tjänsten
Du kommer tillsammans med oss utveckla och säkerställa att rätt kompetens är på rätt plats vid rätt tillfälle. Bemanningsplanering är en viktig komponent och ett strategiskt verktyg i vårt arbete för att kunna leverera den bästa vården inom vår funktion. Ditt uppdrag blir att bygga upp en robust bemanningsplanering på kort och lång sikt, såväl kompetensmässigt som processmässigt.

Som bemanningsplanerare har du ett stort ansvar att säkerhetsställa att verksamhetens schemaplanering uppnår rätt kvalitet, ekonomi är i balans och att medarbetaren har hälsosamma arbetsscheman. Du kommer att arbeta för patientsäkerhet, kompetenssäkring och effektiv resursoptimering. Arbetet innefattar att ta medvetna beslut, ligga steget före, ta fram schemaförslag och uppföljning av verksamhetens mål, bemanningsbehov, ekonomiska analyser, processer och arbetssätt i nära samarbete med ansvariga chefer.

Några exempel på arbetsuppgifter:

 •  ta fram olika schemamodeller och dess för- och nackdelar 
 •  schemaläggning utifrån bemanningsbehov och räkna på grunderna i schemat genom att jämföra bemanningsbehov med tillgängliga resurser
 •  arbeta med att minimera de negativa hälsoaspekterna  - utifrån styrning av schemats uppbyggnad såväl som medarbetarens påverkansmöjlighet och upplevelse 
 •  ha helhetsperspektiv och förståelse för vilka konsekvenser det kan få om schemaläggningen brister
 •  beräkna olika tänkbara scenarier, till exempel utökning eller nerdragning av verksamheten, ändrade schemaregler med mera
 •  kontroll på lagar och direktiv som påverkar schemat och schemaläggningen

Vi söker 
Vi söker dig med minst 5 års erfarenhet av strategisk bemanningsplanering. Du har fungerat som processägare eller motsvarande och gärna systemförvaltare för schema- och bemanningssystem och är väl förtrogen med arbetssätt på såväl operativ som strategisk nivå.

Arbete i näringslivet i kombination med erfarenhet från sjukvården eller annan verksamhet inom hälso- och sjukvårdssektorn är meriterande liksom planering inom logistik. Erfarenhet av att arbeta i projekt/förändringsarbete i komplexa sammanhang med olika intressenter och perspektiv är värdefullt i denna roll.

Du är driven, målinriktad och kvalitetsmedveten som brinner för utveckling, delaktighet och samarbete! Du kommer att ha ett brett kontaktnät och samarbete med chefer, administrativa kollegor, klinisk personal och stödfunktioner såsom IT, logistik, ekonomi och HR. 

Du är väl förtrogen med såväl ekonomi som arbetsrätt, har ett helhetsperspektiv samt en hög analytisk förmåga. 

Du är van att arbeta proaktivt med ett operativt och strategiskt synsätt samt kan hantera uppföljning och planering utifrån nyckeltal och statistik. 

Du har erfarenhet från arbete i en större organisation och har en hög leveransnivå.

Du har en stor kommunikativ förmåga och stor förmåga att samspela med andra och skapa nya kontakter.

Kvalifikationer 

Krav

 • Lämplig akademisk examen eller motsvarande lämplig utbildning och bakgrund för uppdraget
 • Utbildning inom arbetsrätt
 • Minst 5 års erfarenhet av att arbeta med strategisk och taktisk bemanningsplanering
 • Förmåga att se helheten och möjligheter till samordning
 • Erfarenhet av att utforma personalprognoser
 • Mycket goda kunskaper i Excel
 • Goda färdigheter i kommunikation
 • Goda kunskaper i svenska, tal och skrift

 
Anställning
Tillsvidareanställning, heltid, dagtid mån -fre. Provanställning kan vara aktuellt. 

Karolinska Universitetssjukhuset Solna eller Huddinge 
 
Information om tjänsten lämnas av
Lotta Rand, vårdadministrativ chef, 072-583 32 16

Ann-Charlott ”Lotta” Ehrnborg, tf. HR chef, 08-517 719 74

Fackligorganisation, Vision Sektion 20 Karolinska, vision.karolinska@sll.se 

Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

 

Bild och Funktion är en sjukhusövergripande funktion som ansvarar för vård, forskning och utbildning inom Radiologi, Medicinsk Strålningsfysik, Nuklearmedicin och Fysiologi vid Karolinska Universitetssjukhuset. Funktionen samlar alla sjukhusets resurser inom kompetensområdet i en organisation som omfattar drygt 900 medarbetare och indelas i nio funktionsområden i Huddinge och Solna.  

Inom Bild och Funktion möts den nyaste, mest avancerade tekniken och högspecialiserade läkare, sköterskor, fysiker och biomedicinska analytiker. Tillsammans skapar vi ett högkompetent team med patienten i fokus.  

 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

 

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret. 

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet. 

Dela detta jobb

Bemanningsplanerare, ny roll med utvecklingsuppdrag, Bild och Funktion

Karolinska Universitetssjukhuset