medrek.se

logga

Beredskapssamordnare till Danderyds Sjukhus

Regioner
Utgår

2021-01-22

Ansök nu

Beredskapssamordnare till Danderyds Sjukhus

Är du en strukturerad, kommunikativ person som står stadigt när det blåser? Har du högskoleexamen inom hälso-och sjukvård? Då kan du vara vår nya Beredskapssamordnare på Danderyds Sjukhus!

Erbjudande och arbetsuppgifter

Som Beredskapssamordnare på Danderyds Sjukhus erbjuds du en central och viktig roll där du samordnar sjukhusets arbete med att erbjuda en trygg och säker vård även vid extraordinära händelser. Ditt arbete berör flera typer av oförutsedda händelser som påverkar sjukhusets vårduppdrag och säkerhet.

Du arbetar både strategiskt och operativt med goda möjligheter att själv utforma ditt uppdrag inom givna ramar. I tjänsten ingår att verka för en likriktning och synkronisering av katastrofmedicinsk beredskap och robusthet för sjukhusets olika verksamhetsområden. I tjänsten ingår även en nära samverkan med den infrastrukturella verksamheten av krisberedskapsplanen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

  • utveckla och samordna sjukhusets katastrofmedicinska planering

  • genomföra utbildningar och övningar för att förankra katastrofberedskapsplanen

  • följa upp och utvärdera sjukhusets förhöjda beredskapslägen

  • delta i arbetet med de riskanalyser som berör krisberedskap

  • vara sjukhusets kontaktperson för katastrofmedicinska frågor internt och externt

  • uppdatera arbetsbeskrivning för den ”lokala särskilda sjukvårdsledningen”

  • samverka med regionala samarbetspartners och relevanta myndigheter samt delta i regionala samverkansmöten och utbildningsdagar

  • årligen revidera den sjukhusövergripande katastrofberedskapsplanen

Du kommer att ingå i sjukhusets säkerhetsfunktion som tillhör verksamhetsområdet Sjukhusgemensam service. Du har ett nära samarbete med övriga Beredskapssamordnare inom Region Stockholm samt Danderyds Sjukhus chefläkare. Då du ingår i sjukhusets säkerhetsfunktion arbetar du ibland även med andra säkerhets- och beredskapsrelaterade uppgifter.

Din profil

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom hälso-och sjukvård tex akutsjukvård, prehospital vård eller anestesi/intensivvård. Det är meriterande om du även har erfarenhet av katastrof- och beredskapsarbete samt har jobbat process- och utvecklingsorienterat. Det är en fördel om du är van vid att hålla utbildningar och driva utbildningsfrågor. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Som person är du driven, ansvarsfull och strukturerad. Du arbetar självständigt mot uppsatta mål, har god samarbetsförmåga och lätt för att bygga relationer. Vidare håller du dig lugn i stressade situationer och har ett flexibelt förhållningssätt.

Övrigt

Anställningsform: Heltid, tillsvidare.

Kontaktpersoner:

Säkerhetschef Georg Palmquist, 0812356098.

Chefläkare Åsa Lindström Hammar, 0812356179.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För tjänsten krävs svenskt medborgarskap. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om oss

Sjukhusgemensam Service (SGS) består idag av två enheter: Försörjnings- och Kanslienheten. SGS består av ca 100 medarbetare. Vårt syfte är att avlasta vården inom de områden som berör servicetjänster såsom exempelvis; säkerhets- och beredskapsfrågor, informationssäkerhet, dataskydd, miljö och hållbarhet, sjukhusets informationsdisk, kost, städ, textilier, passagesystem, patienttransporter, vaktmästeritjänster, registratur, journal-och arkivtjänster.

Dela detta jobb

logga
Beredskapssamordnare till Danderyds Sjukhus

Danderyds Sjukhus AB