medrek.se

Bibliotekschef till Karolinska Universitetssjukhuset

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-11-17

Ansök nu

Bibliotekschef till Karolinska Universitetssjukhuset

Vi erbjuder
...dig möjligheten att bli en av oss på Biblioteket på Karolinska Universitetssjukhuset!

Biblioteket har en viktig roll på sjukhuset i sin egenskap av informations- och medieresurs för de 16 000 anställda när det gäller kompetensutveckling, fortbildning och forskning. Vi bidrar till att göra vården säkrare och bättre genom tillgång till evidensbaserad information och aktuella forskningsresultat.

I bibliotekschefens uppdrag ingår att driva biblioteksverksamheten och sjukhusets lärplattform Lärtorget. Du ansvarar för att leda och utveckla verksamheten tillsammans med sjukhusets övriga enheter och de egna medarbetarna.

I din roll som chef har du personal- och budgetansvar. I detta ligger också att aktivt stödja de egna medarbetarnas fortsatta utveckling.

En intressant utmaning blir att inom en snar framtid vara med och utforma nya lokaler i Solna. Som ny chef får du möjlighet att aktivt vara med i den processen.

Biblioteket ligger organisatoriskt under FoU (Forskning och Utbildning). Du ingår i FoUs verksamhetschefsgrupp på sjukhuset och samarbetar tätt med övriga bibliotekschefer inom SLL samt deltar i det nationella nätverket för sjukhusbibliotekschefer.

Mer om biblioteket
Biblioteket på Karolinska Universitetssjukhuset vänder sig till både personal, patienter, närstående samt studerande med klinisk placering på sjukhuset och finns i både Huddinge och Solna. Biblioteket består av två delar, en medicinsk och en allmän. Den allmänna delen sköts av Stockholms stadsbibliotek genom avtal.

Biblioteket på Karolinska Universitetssjukhuset samarbetar nära med sjukhusbiblioteken på Danderyds sjukhus och Södersjukhuset. Vi driver gemensamt resurswebben biblioteken.sll.se och arbetar tillsammans med inköp och tillgängliggörande av e-resurser. I vårt gemensamma biblioteksuppdrag för Stockholm läns landsting ingår också att ge service åt andra vårdenheter inom landstingets sjukvårdsområde.

Biblioteket är en gemensam arbetsgrupp i Huddinge och Solna.

Den medicinska delen består av 9 personer, varav 2 arbetar med sjukhusets lärplattform Lärtorget. Den delen riktar sig till landstingspersonal, forskare, studenter, patienter och närstående. Den allmänna delen riktar sig till personal, patienter och närstående och är en integrerad del av biblioteket på Karolinska Universitetssjukhuset, men bedrivs via avtal av Stockholms Stadsbibliotek. Där består personalstyrkan av 2 personer. För den delen av biblioteksverksamheten har du som chef avtals- och samarbetsansvar.

Vi söker

  • Dig som i ditt ledarskap är utvecklingsinriktad, flexibel och kreativ.
  • Dig som eftersträvar att vara tydlig i din kommunikation och har förmåga att entusiasmera andra.
  • Dig som är initiativtagande och gärna samarbetar med andra enheter på sjukhuset och inom SLL för att utveckla verksamheten.

Kvalifikationer
 
Krav: Examen i biblioteks- och informationsvetenskap

Meriterande:

  • Erfarenhet från tidigare uppdrag som chef eller projektledare inom biblioteksvärlden
  • Erfarenhet av arbete på sjukhusbibliotek alternativt medicinskt bibliotek
  • Erfarenhet av arbete inom en stor organisation
  • Erfarenhet av och intresse för hälso- och sjukvårdsfrågor

Anställningsform:
Tillsvidareanställning.

I denna rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Intervjuer kommer att göras kontinuerligt under ansökningsperioden.

Välkommen att söka!

Ansökan 

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 

 

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

 

Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.  

 

Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.  

 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor

4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

Bibliotekschef till Karolinska Universitetssjukhuset

Karolinska Universitetssjukhuset