medrek.se

Biomedicinsk analytiker eller motsvarande till Klinisk genetik

Ansök nu

Biomedicinsk analytiker eller motsvarande till Klinisk genetik

Vi erbjuder
Funktionsområdet (FO) Klinisk genetik tillhör funktionen Karolinska Universitetslaboratoriet (KUL). Vår verksamhet innefattar såväl patientmottagning som laboratoriediagnostik. Vi är cirka 110 medarbetare och många delar sin tid mellan sjukvård och forskning/utveckling. Den laborativa verksamheten inom Klinisk genetik är indelad i två sektioner: Cytogenomik och Molekylärgenetik. Majoriteten av våra medarbetare på laboratoriet är biomedicinsk analytiker. Våra lokaler är samlade inom laboratoriekvarteret vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna.  
 
På sektionen för Molekylärgenetik utförs en rad olika genetiska analyser för ärftliga sjukdomar och leukemiutredningar. Vi fastställer om det föreligger kromosomavvikelser med karyotypering, fluorescens in situ hybridisering (FISH) och array-CGH. Mutationer i enskilda gener analyseras företrädesvis med fragmentlängdsanalys, MLPA samt Sanger- och massivparallell DNA-sekvensering och vi följer terapisvar med realtids-PCR eller digital PCR.  
Vi söker Dig som är laboratoriebiträde, undersköterska eller motsvarande för att förstärka vårt team.  
 
Om tjänsten  
Du kommer huvudsakligen att arbeta laborativt med uppgifter som ingår i preanalytiska och analytiska processer. Arbetsuppgifterna innefattar att ta emot och registrera prover, separera/odla celler, isolera DNA och RNA från olika provmaterial, förbereda provmaterial inför olika analyser, sköta förvaring av prover samt utföra analyser med ovannämnda cytogenetiska och molekylära metoder. Vårt fokus är på sällsynta sjukdomar varför mestadels av arbetet sker manuellt. Arbetet är omväxlande och utförs i nära samarbete med övriga laborerande personal på sektionen.  
 
Vi söker  
Du är positiv och trivs i en dynamisk miljö som utvecklas och förändras snabbt. Du har även förmåga att organisera och prioritera arbetet effektivt. Du är lugn och kontrollerad i stressituationer. Du har god samarbetsförmåga men kan och trivs med att jobba självständigt.  
 
Kvalifikationer  
Du som söker är biomedicinsk analytiker eller motsvarande med intresse för laborativt arbete. Erfarenhet av ovannämnda arbetsuppgifter och vana vid kliniskt laborativt arbete värderas högt.  
 
Du är noggrann och van vid laborativt arbete, gärna inom diagnostik. Du behöver inte ha erfarenhet av alla metoder inom sektionen, men är villig att lära dig och är flexibel för att byta arbetsuppgifter när arbetet så kräver. Du kommer huvudsakligen att arbeta laborativt med våra metoder.  
 
Du behärskar svenska språket i tal och skrift samt är bekväm med att hantera och bearbeta data i datorer.  
 
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  
- Yrkeslegitimation  
 
Karolinska Universitetslaboratoriet har en nationellt ledande roll inom laboratoriemedicin. Vår kompetens finns inom alla laboratoriemedicinska discipliner. Vi bedriver forskning och utveckling i framkant tillsammans med Karolinska Institutet och med närmare 20 miljoner kliniska analyser årligen utgör vi en central del av sjukvården.  
 
Vi är cirka 2300 medarbetare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna, Blodcentralerna i Stockholm, Danderyds sjukhus, Norrtälje sjukhus, Södersjukhuset och Södertälje sjukhus samt på närmare 70 provtagningsenheter i öppenvården. 
 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Anh Nhi Tran 
Sektionsenhetschef/Sjukhuskemist
contacticon phone 08-517 74606

Fackliga representanter
Vårdförbundet Anna Tiljander tel:08-517 724 68
Naturvetarna Johanna Rantala tel:08-517 730 19

Dela detta jobb

Biomedicinsk analytiker eller motsvarande till Klinisk genetik

Karolinska Universitetssjukhuset