medrek.se

Biomedicinsk analytiker till Biokemilaboratoriet vid Centrum för medfödda metabola sjukdomar

Ansök nu

Biomedicinsk analytiker till Biokemilaboratoriet vid Centrum för medfödda metabola sjukdomar

Vi söker nu dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker och är intresserad av att arbeta hos oss på Centrum för medfödda metabola sjukdomar (CMMS). CMMS är ett specialistlaboratorium för utredning av patienter med en misstänkt ärftlig rubbning i någon av de kemiska reaktionerna i kroppens metabolism. Vi är drygt 60 personer som arbetar vid CMMS och laboratoriet är lokaliserat till Karolinska Solna.  
 
Om tjänsten
Som biomedicinsk analytiker på Biokemilaboratoriet kommer du ha flera olika arbetsuppgifter. Du kommer dels att vara inblandad i det preanalytiska omhändertagandet av prover på provmottagningen och dels arbeta ute på själva laboratoriet.
 
Som biomedicinsk analytiker på laboratoriet kommer du ansvara för upparbetning av prover, analys på olika instrument, främst med hjälp av GC-MS och LC-MS/MS, samt utvärdering av analysresultat.  
 
Vi söker 
Vi söker dig som är nyfiken och vill lära dig nya saker. På biokemilaboratoriet arbetar vi till stor del i team där alla hjälps åt och söker därför en person som gillar att arbeta i grupp. Samtidigt förekommer en hel del självständigt arbete där du kommer att arbeta enligt principen "frihet under ansvar".   
 
Kvalifikationer
Legitimerad biomedicinsk analytiker eller motsvarande. Vana vid kromatografi och masspektrometri är meriterande.  
 
Varmt välkommen med din ansökan!
 
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall)  
- Yrkeslegitimation  
 
Om Centrum för medfödda metabola sjukdomar (CMMS)  
Vid biokemilaboratoriet, som är en av CMMS fyra olika enheter, görs analyser av metaboliter i framför allt plasma och urin. De flesta analyserna sker med hjälp av kromatografi följt av masspektrometri. En stor andel av proverna kommer från patienter, både barn och vuxna, där den kliniska bilden gör att en ämnesomsättningssjukdom misstänks. Till biokemilaboratoriet hör även den klinikens gemensamma provmottagning.   
 
På CMMS genomförs även den rikstäckande screeningen av nyfödda med det så kallade PKU-provet. För närvarande screenar vi för 24 olika behandlingsbara sjukdomar och på biokemilaboratoriet gör vi en stor del av de uppföljande analyserna för att avgöra om barnet är sjukt eller friskt. Av de cirka 40 barn per år som diagnosticeras med en behandlingsbar ämnesomsättningssjukdom behöver en stor andel följas med behandlingskontroller, vilket vi också utför.   
 
Utöver de biokemiska metoderna har CMMS utvecklat en snabbt växande genetisk diagnostik där vi kombinerar moderna genetiska metoder med biokemi för att förbättra diagnostiken. Vi har också en omfattande forskningsverksamhet där vi upptäcker helt nya sjukdomar och hittar nya biokemiska och genetiska mekanismer.   
CMMS har också en mottagning för genetisk vägledning samt muskel- och hudbiopsier och annan provtagning på patienter.    

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Martin Engvall 
Läkare/Chef
contacticon mobile 070-4846717

Fackliga representanter
Vårdförbundet: Oskar Fagerlund, Tel 08-517 714 48, oskar.fagerlund@sll.se

Dela detta jobb

Biomedicinsk analytiker till Biokemilaboratoriet vid Centrum för medfödda metabola sjukdomar

Karolinska Universitetssjukhuset