medrek.se

Biomedicinsk analytiker till Biokemilaboratoriet vid Centrum för medfödda metabola sjukdomar

Ansök nu

Biomedicinsk analytiker till Biokemilaboratoriet vid Centrum för medfödda metabola sjukdomar

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett spännande och varierat jobb vid Centrum för Medfödda Metabola Sjukdomar (CMMS), som är ett specialistlaboratorium för utredning av patienter med en misstänkt ärftlig rubbning i någon av de kemiska reaktionerna i kroppens metabolism.  
 
Vi arbetar med diagnostik av många olika ämnesomsättningssjukdomar och har en stor del av landet som upptagningsområde. För diagnostiken använder vi biokemiska analysmetoder (LC-MS-MS, GC-MS, HPLC samt spektrofotometriska metoder) samt ett brett sortiment av molekylärbiologiska metoder och laboratoriet är i en fas av snabb utveckling.  
 
På CMMS genomförs också den rikstäckande screeningen av nyfödda för medfödda ämnesomsättningssjukdomar med det så kallade PKU- provet. För närvarande screenar vi för 24 olika behandlingsbara sjukdomar och vi gör även en stor del av de konfirmerande analyserna för att avgöra om barnet är sjukt eller friskt. Av de cirka 100 barn som diagnosticeras årligen behöver en stor andel följas med behandlingskontroller, vilket vi också utför.  
 
Utöver de biokemiska metoderna har CMMS utvecklat en snabbt växande genetisk diagnostik där vi kombinerar moderna genetiska metoder med biokemi för att förbättra diagnostiken. Vi har också en omfattande forskningsverksamhet där vi både upptäcker helt nya sjukdomar och hittar nya biokemiska och genetiska mekanismer. Laboratoriet är lokaliserat till Karolinska i Solna.  
 
Om tjänsten
Tjänsten är placerad på Biokemilaboratoriet som utför en mängd olika analyser av metaboliter med i första hand kromatografi följt av masspektrometri för att ställa diagnos på personer med misstänkt medfödd ämnesomsättningssjukdom. Mer än hälften av patienterna vi utreder är små barn, vilket ställer krav på snabba och tillförlitliga resultat.  
 
Du kommer dels att vara inblandad i det preanalytiska omhändertagandet av prover på provmottagningen och dels arbeta ute på själva laboratoriet. Proverna hanteras i regel individuellt och vissa av analyserna kräver många moment innan resultatet kan avläsas. Laboratoriearbetet skiftar mellan olika tekniker, är ofta manuellt, och innebär även att mycket tid ägnas åt resultatutvärdering.  
 
Vi söker
dig som har några års erfarenhet av självständigt laborativt arbete inom laboratoriemedicin och/eller medicinsk forskning. Det är viktigt att du som kommer till oss tycker om att utföra laborativt analysarbete och trivs med att samarbeta med andra. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du är noggrann.  
Förmåga att hålla reda på siffror och att kunna hålla flera bollar i luften samtidigt är också nödvändigt. Det är även viktigt att du har viss datavana och är intresserad av att lära nytt.  
 
Våra analyser måste ofta göras akut, vilket leder till att planeringen ibland måste ändras. Det är därför viktigt att du har viss stresstolerans och är flexibel som person.  
 
Vi arbetar utifrån Karolinska Universitetssjukhusets värderingar - Ansvar, Helhetssyn och Medmänsklighet - vilka är självklara i din yrkesroll.  
 
Kvalifikationer
Vi söker i första hand dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker, men annan likvärdig utbildning kan komma ifråga. Vi kräver även goda kunskaper i svenska språket, både skriftligt och muntligt.  
Meriterande: Erfarenhet av kromatografi och masspektrometri och/eller tidigare laboratoriearbete med diagnostik av ärftliga ämnesomsättningssjukdomar.  
 
Urvalsprocessen till tjänsterna kan komma att påbörjas innan annonseringstiden har avslutats.  
Varmt välkommen med din ansökan!  
 
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  
- Yrkeslegitimation  
 
Karolinska Universitetslaboratoriet har en nationellt ledande roll inom laboratoriemedicin. Vår kompetens finns inom alla laboratoriemedicinska discipliner. Vi bedriver forskning och utveckling i framkant tillsammans med Karolinska Institutet och med närmare 20 miljoner kliniska analyser årligen utgör vi en central del av sjukvården.  
 
Vi är cirka 2300 medarbetare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna, Blodcentralerna i Stockholm, Danderyds sjukhus, Norrtälje sjukhus, Södersjukhuset och Södertälje sjukhus samt på närmare 70 provtagningsenheter i öppenvården. 
 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Martin Engvall 
Läkare/Chef
contacticon mobile 070-4846717

Fackliga representanter
Vårdförbundet Oskar Fagerlund tel: 08- 517 714 48 oskar.fagerlund@sll.se

Dela detta jobb

Biomedicinsk analytiker till Biokemilaboratoriet vid Centrum för medfödda metabola sjukdomar

Karolinska Universitetssjukhuset