medrek.se

Vi erbjuder 

Karolinska Universitetssjukhuset ansvarar för blodförsörjning till sjukvården inom hela Stockholm läns landsting! Hos oss kan du vara delaktig i blodförsörjningsprocessen! I stort sett all produktion sker hos oss på Blodkomponenter! Med de närmare 80 000 bloddonationer som blodgivarna lämnar årligen är vi Skandinaviens största produktionsanläggning för blodkomponenter. Det donerade blodet tas om hand och delas upp i sina beståndsdelar: blodceller (röda och vita blodkroppar, blodplättar) och plasma med världsledande teknologi. Verksamheten bedrivs dygnet runt, alla helgfria dagar, från måndag morgon till lördag kväll. Därefter går blodkomponenterna till immunhematologin, där Immunhematologi Solna är en 24/7- verksamhet inom transfusionsmedicin. Vår huvudsakliga uppgift är att utföra blodgruppsserologiska analyser och förenlighetsprövningar.  

Eftersom Karolinska är ett universitetssjukhus, utgör kunskapsspridning i form av handledning av studenter och nyanställda en central del av vår utbildningsvision och en naturlig del av vår verksamhet. Därför kan handledning av nyanställda medarbetare och studenter ingå i tjänsten!  

Om tjänsten 

Transfusionsmedicin ingår i Klinisk Immunologi/Transfusionsmedicin. Inom Transfusionsmedicin finns Bloddonation och Immunhematologi. Din placering kommer att vara delad mellan Blodkomponenter-Huddinge och Immunhematologi-Solna. Arbetet hos Blodkomponenter inbegriper framställning av blodkomponenter, frisläppning till fritt lager samt koordination av blodlagret på länets sjukhus. Arbetet på Immunhematologi innebär sedvanligt laborativt arbete, både automatiserat och manuellt, samt reservation och utlämning av blodkomponent till interna och externa kunder.  

Vi söker 

Vi stärker nu vår personalgrupp med en biomedicinsk analytiker för tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt. 

Du tar ansvar för din uppgift, har en god förmåga att arbeta självständigt och du strukturerar ditt arbete. Du kan anpassa dig till olika arbetsgrupper och varierande arbetstempo. Du söker information och bidrar aktivt till dialog och utveckling av verksamheten. Du är en tydlig och god kommunikatör, som gör dig hörd och får gehör för dina tankar och idéer. Det är viktigt är du bidrar till ett öppet arbetsklimat samtidigt som du håller hög patientsäkerhet i allt som görs.   

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  

Kvalifikationer 

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker. Om du har tidigare erfarenhet av blodkomponentframställning och/eller immunhematologi är det meriterande. Du måste ha goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.   

Hör gärna av dig till sektionschef Hanna-Stina Ahlzén (072-580 29 73) eller tf kvalitetskontrollansvarig Sara Ohlsson (08-585 852 16) om du har frågor om tjänsten.

Varmt välkommen att söka! 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

- Bevis om specialistkompetens  

----

Karolinska Universitetslaboratoriet har en nationellt ledande roll inom laboratoriemedicin. Vår kompetens finns inom alla laboratoriemedicinska discipliner. Vi bedriver forskning och utveckling i framkant tillsammans med Karolinska Institutet och med närmare 20 miljoner kliniska analyser årligen utgör vi en central del av sjukvården.  

Vi är cirka 2300 medarbetare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna, Blodcentralerna i Stockholm, Danderyds sjukhus, Norrtälje sjukhus, Södersjukhuset och Södertälje sjukhus samt på närmare 70 provtagningsenheter i öppenvården. 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Kontakt
Hanna-Stina Martinsson Ahlzén 
Sektionschef
 072-580 29 73

Fackliga representanter
Kommunal, 08-585 803 90

 

Biomedicinsk analytiker till Immunhematologi/Blodkomponenter

Regioner
Utgår

2018-11-07

Ansök nu

Dela detta jobb