medrek.se

Biomedicinsk analytiker till Karolinska Universitetssjukhuset

Ansök nu

Biomedicinsk analytiker till Karolinska Universitetssjukhuset

Är du intresserad av histopatologiska metoder och söker ett arbete som är omväxlande, ansvarsfullt och intressant? I så fall har vi något att erbjuda dig!

Vi erbjuder

Specialiteten patologi och cytologi är grunden för hela hälso- och sjukvården. Den behövs för att kunna ställa rätt diagnos, vilket är en förutsättning för att i nästa steg kunna ge patienten rätt behandling.

Inom specialiteten patologi och cytologi studerar vi vävnad och celler för att utreda och diagnostisera sjukdomar. Till vårt laboratorium kommer prover som prepareras och färgas för att kunna studeras i mikroskop eller digitalt. De provsvar vi får fram är avgörande för att kunna ställa rätt diagnos, men svaren används också för att förutsäga vilken behandling som är bäst lämpad. Vi kan också göra prognoser över hur en sjukdom kommer att utveckla sig och övervaka effekten av en behandling. 

Klinisk patologi och cancerdiagnostik diagnostiserar prover framförallt från Stockholms län men även från övriga delar av landet och ibland även från utlandet. Vi är Nordens största patologilaboratorium och totalt hanterar vi cirka 300 000 prover om året.

Hos oss får du ett varierande och utvecklande arbete inom ett av våra organteam som omhändertar vävnadsmaterial med framförallt med tumörfrågeställningar.  Vi tar även hand om ofixerad vävnad under en pågående operation för snabb diagnos. 

Medicinsk Diagnostik erbjuder en karriär- och kompetensmodell för biomedicinska analytiker och laboratorieingenjörer. Som ny anställd hos oss får du ta del av vårt introduktionsprogram där du blir väl omhändertagen. Hos oss finns även möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling bland annat genom interna föreläsningar och utbildningar.

Om tjänsten

I rollen som biomedicinsk analytiker inkluderar dina arbetsuppgifter omhändertagande och processande av formalinfixerad vävnad inför mikroskopisk diagnos. Du ingår i ett team med en ansvarig teamsamordnare. Arbetet är till stora delar manuellt men vi har god hjälp av automatiserad utrustning. 

Kvalitetsarbete, förbättringsarbete, underhåll av utrustning samt kemikaliehantering ingår som en naturlig del i det dagliga arbetet. Även handledning av studenter och mottagande av studiebesök bland annat från utbildningen av biomedicinska analytiker förekommer kontinuerligt. 

Annonsen avser en tillsvidareanställning på histopatologiska laboratoriet i Huddinge. Du arbetar heltid 40 timmar i veckan och arbetet sker måndag till fredag mellan klockan 08.00-16.30 med flextidsmöjlighet. Tillträde enligt överenskommelse

Vi söker

Vi söker dig som:

  • Arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
  • Är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i sitt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.
  • Gör korrekta prioriteringar och väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden. Du fattar snabba beslut och agerar utifrån dessa, trots begränsad information eller svåra omständigheter samt visar omdöme under tidspress.
  • Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter upp och håller tidsramar. 

Kvalifikationer

Krav:

  • Legitimerad biomedicinsk analytiker/biomedicinare alternativt laboratorieingenjör med relevant högskoleutbildning.
  • Behärskar svenska språket i tal och skrift.

Meriterande:

  • Tidigare erfarenhet av histopatologiskt laboratoriearbete.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Personligt brev (frivilligt)
- Yrkeslegitimation 

Varmt välkommen med din ansökan!

Om rekryteringsprocessen

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering.


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska
Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska är en sammanslagning av Karolinska Universitetslaboratoriet och Bild och Funktion med laboratorieverksamhet, radiologi, nuklearmedicin, medicinsk strålningsfysik, radiofarmaci och strålsäkerhet inom Karolinska Universitetssjukhuset. Mer om oss finns här https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/funktion-karolinska-universitetslaboratoriet/ och här https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/funktion-bild-och-funktion/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm(öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn

Vårdförbundet, Sofia Murtada

Telefon
sofia.murtada@regionstockholm.se

Namn

Naturvetarna

Telefon
naturvetarna.karolinska@regionstockholm.se

Dela detta jobb

Biomedicinsk analytiker till Karolinska Universitetssjukhuset

Karolinska Universitetssjukhuset