medrek.se

Biomedicinsk analytiker till Klinisk genetik

Ansök nu

Biomedicinsk analytiker till Klinisk genetik

Funktionsområdet (FO) Klinisk genetik tillhör funktionen Karolinska Universitetslaboratoriet (KUL). Den laborativa verksamheten inom Klinisk genetik är indelad i två funktionsenheter: Cytogenomik och Molekylärgenetik. Våra lokaler är samlade inom laboratoriekvarteret vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. Vi är cirka 100 medarbetare och många delar sin tid mellan sjukvård och forskning/utveckling. Majoriteten av de anställda på kliniken är Biomedicinska analytiker.  
 
Om tjänsten 
På FO Klinisk genetik görs en rad olika genetiska utredningar. Funktionsenheten för Cytogenomik är en del av FO Klinisk genetik och utför exempelvis karyotypering, array-CGH, QF-PCR, NIPT, cellodling med mera. Vi söker nu en legitimerad Biomedicinsk analytiker eller motsvarande till vårt team. Tjänsten kommer innebära arbete främst med prenatalanalyser såsom QF-PCR, NIPT, cellodling och karyotypering samt även preparation av prover inför analys.  
 
Vi söker 
Vi söker nu erfaren Biomedicinsk analytiker eller motsvarande som har arbetat inom klinisk genetik och har gedigen kunskap inom prenatalanalyser såsom QF-PCR, NIPT och karyotypering samt även preparation av amnionvätska och korionvillibiopsier inför cellodling. 
 
Personliga egenskaper:  
Du trivs i en dynamisk miljö som utvecklas och förändras snabbt. Du har även förmåga att organisera och prioritera arbetet effektivt. Du är lugn och kontrollerad i stressituationer. Du har god samarbetsförmåga men kan och trivs med att jobba självständigt.  
 
Kvalifikationer 
Krav: Legitimerad biomedicinsk analytiker eller motsvarande som tidigare arbetat på ett genetiskt laboratorium. 
Du måste behärska svenska språket i tal och skrift samt vara bekväm med att använda engelska.  
Erfarenhet av genetisk diagnostik samt Starlims som LIS värderas högt. Erfarenhet av kvalitetssäkring inom diagnostik är meriterande. 
 
Varmt välkommen med din ansökan!
 
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall)  
- Yrkeslegitimation  
 
 
Karolinska Universitetslaboratoriet har en nationellt ledande roll inom laboratoriemedicin. Vår kompetens finns inom alla laboratoriemedicinska discipliner. Vi bedriver forskning och utveckling i framkant tillsammans med Karolinska Institutet och med närmare 20 miljoner kliniska analyser årligen utgör vi en central del av sjukvården.  
Vi är cirka 2300 medarbetare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna, Blodcentralerna i Stockholm, Danderyds sjukhus, Norrtälje sjukhus, Södersjukhuset och Södertälje sjukhus samt på närmare 70 provtagningsenheter i öppenvården. 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Johanna Lundin 
Chefkemist
contacticon phone 08-51773788

Fackliga representanter
Vårdförbundet, Anna Tiljander, 0851772468, anna.tiljander@sll.se

Dela detta jobb

Biomedicinsk analytiker till Klinisk genetik

Karolinska Universitetssjukhuset