medrek.se

Biomedicinsk analytiker till patologens forsknings- och uttagscentrum (Forsknings och Biobank)

Regioner
Utgår

2020-08-10

Ansök nu

Biomedicinsk analytiker till patologens forsknings- och uttagscentrum (Forsknings och Biobank)

Du som gillar utmaningar, utveckling och varierande arbetsuppgifter med trevliga arbetskamrater och gott ledarskap, sök till oss! Vi söker en ny engagerad kollega till vår verksamhet vid patologens forsknings- och uttagscentrum (Forsknings- och biobanksfacilitet).

Vi erbjuder
Patologens forsknings- och uttagscentrum (PUC) erbjuder Dig, vår nya kollega, en möjlighet till att själv planera din arbetsdag och möten med kunden.

Vi erbjuder alla våra medarbetare subventionerad friskvård samt tillgång till kostnadsfri träning i våra moderna gymanläggningar på Solna och Huddinge.

Vi erbjuder dig även möjlighet till kompetensutveckling genom bland annat deltagande i företags- och verksamhetsledda uppstartsmöten, seminarium, kurser och föreläsningar. Du kommer även att ha möjlighet att delta i verksamhetens utvecklingsprojekt och metodutveckling samt samarbetsprojekt med andra verksamheter och där PUC ska ha stark representation.

Om tjänsten
PUC tillhör klinisk patologi och cytologi och är en del av Karolinska Universitetslaboratoriets forsknings- och biobanksverksamheter.

Klinisk patologi och cytologi utgör en central del av vårdkedjan nationellt och internationellt. Utredningarna som utförs vid klinisk patologi och cytologi är i många fall baserade på forskning och biobankning för att öka patientsäkerheten genom evidensbaserad vård.

PUC har ett regionalt och nationellt uppdrag inom vävnadsbiobankning samt är navet för biobanks- och forskningsfacilitetsstöd inom vävnadsforskning med lättillgängliga biobankstjänster och laboratorieservice för kunden, för att åstadkomma en evidensbaserad vård och ökad patientsäkerhet i framtiden.

Vid PUC bedrivs kundens forskningsprojket och kliniska studier inom ramen för biobanksprocessen. Som en del av vårt team kommer du att ha ett nära samrebete med kunden som kan vara forskare, vårdgivare eller lärosäten med forsknings- och biobanksuppdrag.

Utöver kundsamarbete, projektplanering och projektrådgivning, ingår även sedvanligt laboratoriearbete i tjänsten. Det laborativa arbetet utgör en central del av tjänsten och innefattar histopatologiska och molekylärpatologiska metoder såsom snittning, fryssnittning, inbäddning, tissue micro array (TMA), immunofärgning, extraktion av DNA och RNA, PCR etc. Även arkivarbete såsom plockning och sortering av patientmaterial kan förekomma.

Eftersom Karolinska är ett universitetssjukhus utgör kunskapsöverföring en central del av vårt uppdrag. Därför ingår handledning av nyanställd perosnal och studenter i tjänsten.

Tjänsten är fördelad mellan verksamheterna på Huddinge och Solna, vilket innebär att du kommer att arbeta på båda siterna utifrån verksamhetens behov. Dock kommer merparten av arbetet att utgå från Huddinge. En hel del resor mellan Regionarkivet och övriga sjukhusen i region Stockholm kan förekomma.

PUC är en verksamhet som befinner sig under en expansionsfas och behöver därför utöka sin grupp med ytterligare en biomedicinsk analytiker, BMA.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning. provanställning kan komma att tillämpas.

Arbetstiden är dagtid, måndag till fredag.

Vi söker
Vi söker en driven, noggrann, samarbetsvillig och serviceorienterad kollega till vårt multiprofessionella team som består av biomedicinska anlytiker, forskningsingenjörer/laboratorieingenjörer, handläggare och molekylärbiolog.

Du förväntas vara flexibel, kvalitetsorienterad, samarbetsvillig, och engagerad i arbetet.

Kvalifikationer 
Krav: legitimerad biomedicinsk analytiker

Meriterande: med erfarenhet från kliniskt patologiskt laboratorium samt forsknings- och biobanksverksamhet. Det är även meriterande med projektledarerfarenhet samt tidigare arbete inom kvalitetsorganisation med kvalitetsansvar.

Vi ser att du behärskar svenska språket i tal och skrift samt har mycket goda språkkunskaper i engelska.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Det är viktigt att Du delar våra värderingar: Anvsar, Medmäsnklighet och helhetsyn.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Karolinska Universitetslaboratoriet har en nationellt ledande roll inom laboratoriemedicin. Vår kompetens finns inom alla laboratoriemedicinska discipliner. Vi bedriver forskning och utveckling i framkant tillsammans med Karolinska Institutet och med närmare 20 miljoner kliniska analyser årligen utgör vi en central del av sjukvården.  

Vi är cirka 2300 medarbetare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna, Blodcentralerna i Stockholm, Danderyds sjukhus, Norrtälje sjukhus, Södersjukhuset och Södertälje sjukhus samt på närmare 70 provtagningsenheter i öppenvården. 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Biomedicinsk analytiker till patologens forsknings- och uttagscentrum (Forsknings och Biobank)

Karolinska Universitetssjukhuset