medrek.se

Biomedicinska analytiker till Biokemilaboratoriet på CMMS

Ansök nu

Biomedicinska analytiker till Biokemilaboratoriet på CMMS

Vi erbjuder
Ett spännande och varierat jobb vid Centrum för Medfödda Metabola Sjukdomar (CMMS), som är ett specialistlaboratorium för utredning av patienter med en misstänkt ärftlig rubbning i någon av de kemiska reaktionerna i kroppens metabolism.

På CMMS arbetar vi med diagnostik av många olika ämnesomsättningssjukdomar och har en stor del av landet som upptagningsområde. För diagnostiken använder vi biokemiska analysmetoder (LC-MS-MS, GC-MS, HPLC samt spektrofotometriska metoder) samt ett brett sortiment av molekylärbiologiska metoder och på laboratoriet utvecklas kontinuerligt nya metoder.

På CMMS genomförs också den rikstäckande screeningen av nyfödda för medfödda ämnesomsättningssjukdomar med det så kallade PKU- provet. För närvarande screenar vi för 24 olika behandlingsbara sjukdomar och vi gör även en stor del av de konfirmerande analyserna för att avgöra om barnet är sjukt eller friskt. Av de cirka 100 barn som diagnosticeras årligen behöver en stor andel följas med behandlingskontroller, vilket vi också utför.

Utöver de biokemiska metoderna har CMMS utvecklat en snabbt växande genetisk diagnostik där vi kombinerar moderna genetiska metoder med biokemi för att förbättra diagnostiken. Vi har också en omfattande forskningsverksamhet där vi både upptäcker helt nya sjukdomar och hittar nya biokemiska och genetiska mekanismer. Laboratoriet är lokaliserat till Karolinska Universitetssjukhuset i Solna.

Om tjänsten
Tjänsten är placerad på Biokemisektionen som utför en mängd olika analyser av metaboliter med i första hand kromatografi följt av masspektrometri för att ställa diagnos på personer med misstänkt medfödd ämnesomsättningssjukdom. Mer än hälften av patienterna vi utreder är små barn, vilket ställer krav på snabba och tillförlitliga resultat.

Du kommer till stor del arbeta självständigt på laboratoriet. Proverna hanteras i regel individuellt och vissa av analyserna kräver många moment innan resultatet kan avläsas. Laboratoriearbetet skiftar mellan olika tekniker, är ofta manuellt, och innebär även att mycket tid ägnas åt resultatutvärdering. Du kan även, i mån av intresse, få vara delaktig i metodutveckling av nya analyser, kvalitetsarbete och miljöarbete.

Vi söker
I första hand dig som har några års erfarenhet av självständigt laborativt arbete inom laboratoriemedicin och/eller medicinsk forskning. Men även du som är nyexaminerad och intresserad av vår typ av laborativt arbete är välkommen att söka. Det är viktigt att du som kommer till oss tycker om att utföra laborativt analysarbete och trivs med att samarbeta med andra. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du är noggrann.

Förmåga att hålla reda på siffror och att kunna hålla flera bollar i luften samtidigt är också nödvändigt. Det är även viktigt att du har viss datavana och är intresserad av att lära nytt. Våra analyser måste ibland göras akut, vilket leder till att planeringen ibland måste ändras. Det är därför viktigt att du har viss stresstolerans och är flexibel som person.

Vi arbetar utifrån Karolinska Universitetssjukhusets värderingar - Ansvar, Helhetssyn och Medmänsklighet - vilka är självklara i din yrkesroll.

Kvalifikationer
Krav: Vi söker i första hand dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker, men annan likvärdig utbildning kan komma ifråga. Vi kräver även goda kunskaper i svenska språket, både skriftligt och muntligt.

Meriterande: Erfarenhet av kromatografi och masspektrometri och/eller tidigare laboratoriearbete med diagnostik av ärftliga ämnesomsättningssjukdomar.

Urvalsprocessen till tjänsterna kan komma att påbörjas innan annonseringstiden har avslutats.

Varmt välkommen med din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Karolinska Universitetslaboratoriet har en nationellt ledande roll inom laboratoriemedicin. Vår kompetens finns inom alla laboratoriemedicinska discipliner. Vi bedriver forskning och utveckling i framkant tillsammans med Karolinska Institutet och med närmare 20 miljoner kliniska analyser årligen utgör vi en central del av sjukvården.  

Vi är cirka 2300 medarbetare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna, Blodcentralerna i Stockholm, Danderyds sjukhus, Norrtälje sjukhus, Södersjukhuset och Södertälje sjukhus samt på närmare 70 provtagningsenheter i öppenvården. 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

Biomedicinska analytiker till Biokemilaboratoriet på CMMS

Karolinska Universitetssjukhuset