medrek.se

Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Vi söker nu en ny kollega till vårt team av biståndshandläggare som arbetar mot äldreomsorg till Utredningsenheten för äldre och funktionsnedsatta.

Gruppen består av åtta biståndshandläggare och LSS-handläggare som arbetar med ärenden utifrån Socialtjänstlagen samt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Utredningsenheten för äldre och funktionsnedsatta är en del av Socialförvaltningen och leds av en verksamhetschef.

Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och samverkan i det dagliga arbetet. För oss är det viktigt att alla har lika rättigheter och möjligheter. Som medarbetare har du en betydelsefull roll och vårt gemensamma mål är att ge bästa möjliga service och omsorg till våra medborgare. Du som söker bör självklart dela våra värdeord ansvar, mod och fantasi. Vi arbetar aktivt med att vara ett effektivt team där vi når resultat tillsammans och i samverkan. 

Ditt nya jobb

Arbetet som biståndshandläggare är ett utmanande och stimulerande arbete. I arbetet som biståndshandläggare ingår att utreda, bedöma och fatta beslut i ärenden samt kvalitetssäkra insatserna genom uppföljning. Målgruppen du erbjuds arbeta med är äldre personer. Vi samverkar dagligen med olika aktörer och i denna tjänst ingår daglig samverkan kring brukare som är påväg hem från sjukhus och har behov av insatser från socialtjänstlagen.

Du kommer till en miljö där det råder god stämning och gemenskap och där du inspireras av utmaningar och där samverkan ses som en nyckel till att nå resultat.

Under din första tid erbjuds du egen mentor och en anställning där du har möjlighet att utvecklas.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har intresse av att arbeta med människor i situationer där livet förändrats, där du blir en länk till att personen får rätt hjälp. Arbetet innebär att du kommer ha många olika kontakter, det är omväxlande då du kommer arbeta både självständigt och i team.

• socionomutbildning, socialpedagog utbildning eller likvärdig utbildning innehållande socialrätt.
• god kompetens om gällande lagstiftning inom verksamhetsområdet samt en förståelse för äldre och funktionsnedsattas levnadsförhållanden. 
• dokumentations- och datorvana samt lätt för att kunna uttrycka dig tydligt och strukturerat i tal och skrift.
• intresse för att tänka nytt, vågar anta utmaningar, växer med ansvar och vill vara delaktig i ett ständigt förbättringsarbete med den enskilde i fokus tillsammans med kollegor.
• god förmåga att arbeta självständigt och kan ta egna initiativ, men också att du har god förmåga att samverka.
• kunskap/utbildning inom IBIC
• B-körkort

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: 100%    
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2018-12-16.

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.
Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner
Hanna Revelj Westrin
Verksamhetschef utredningsenheten
0492-769438
hanna.revelj@vimmerby.se

Biståndshandläggare

Företag Vimmerby kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-12-16

Ansök nu

Dela detta jobb