medrek.se

Biståndshandläggare

Företag Gagnef kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-06-02

Ansök nu

Biståndshandläggare

Där den vilda Västerdalälven och stilla Österdalälven strålar samman skapar Gagnefs kommun mötesplatser som tar oss in i framtiden. Med utgångspunkt i det lilla bygger vi en modern och trygg kommun. Genom engagemang och kreativitet skapar vi samhället. Vi tar hand om dem som har format den bygd vi lever i idag och satsar för kommande generationer och en hållbar utveckling.
 
Gagnefs kommun söker en medarbetare till Biståndsenheten. Vi söker dig som är intresserad av att arbeta mot målgruppen äldre, men som i framtiden även kan tänka dig att handlägga enligt LSS (lagen om stöd och service).

Som biståndshandläggare kommer du att ingå i ett team med flera handläggare. Vi arbetar ständigt mot att bredda vår kompetens, då vi vill att flera ska kunna handlägga enlig både SoL och LSS. Vår arbetsmiljö präglas av att vi stöttar, stärker och utvecklar varandra i vår profession. Som en del av biståndsenheten i Gagnefs kommun kommer du att tillhöra en arbetsplats med stort fokus på utvecklingsfrågor, vi arbetar ständigt med att anpassa verksamheten för att kunna möta såväl dagens som framtidens medborgare. 

Vi tror att några av dina drivkrafter är din vilja att arbeta med socialt arbete och myndighetsutövning och det är något vi vill vara med och vidareutveckla hos dig. Hos oss kommer du därför att erbjudas en strukturerad introduktionsplan och en individuellt anpassad kompetensutveckling. Vi erbjuder även kontinuerlig juridisk handledning. 

Arbetsuppgifter: 
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att utreda och bedöma rätten till bistånd för målgruppen äldre. Vi ser också att du är öppen för möjligheten att i framtiden handlägga enligt LSS om behovet finns i verksamheten.

Kvalifikationer: 
Vi söker dig som har högskoleexamen inom socionomprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av myndighetsutövning och är väl införstådd med vad rollen innebär. Vidare har du goda kunskaper i gällande lagstiftning och regelverk, god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska samt har goda datakunskaper. Du har ett professionellt och förtroendeingivande bemötande. Det är naturligt för dig att samarbeta och bidra till utveckling på ett positivt sätt. 

Arbetstid/varaktighet: 
Tillsvidareanställning 100%, tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Vill du ha lite mer tid till fritidsaktiviteter så finns möjligheten att växla semesterdagstillägg till fler semesterdagar. Vi tillämpar 39 timmars arbetsvecka och flextid. För den som är anställd minst 12 månader, finns möjlighet ett köpa ett årskort för kollektivtrafik på Dalatrafik, till ett mycket förmånligt pris.

Vill du vara en del av oss? Gagnefs kommun kännetecknas av närhet. Närhet mellan beslut och medarbetare, närhet mellan de olika verksamheterna och närhet till kunderna. Vi vågar påstå att vi är närmare än de flesta till det mesta! 

Övrigt:
Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden. Gagnefs kommun undanber sig alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Gagnefs kommun har i förväg beslutade rekryteringskanaler.
  
Körkort klass B - Bil. 
 
Varaktighet/Arbetstid    Arbetsgivare
Heltid
Tillsvidare    Gagnefs kommun
 
Lön    Postadress
Månadslön 
Individuell lön enligt kollektivavtal    Gagnefs kommun
78580 GAGNEF
  
Ansökan     
Sista ansökningsdag: 2019-06-02
Ange referens: SN/2019:75/02 
 
Kontaktpersoner
Enhetschef Malin Jonsson, 0241-15295
Fackliga kontaktpersoner
Vision Maria Jansson, 0241-15418
Akademikerförbundet SSR Sofie Pettersson, 0241-15225

Dela detta jobb

Biståndshandläggare

Gagnef kommun