medrek.se

Biträdande överläkare eller överläkare till Klinisk patologi och cytologi, Södersjukhuset

Ansök nu

Biträdande överläkare eller överläkare till Klinisk patologi och cytologi, Södersjukhuset

Vi erbjuder
Laboratoriet för klinisk patologi och cytologi är en del av Karolinska Universitetslaboratoriet och bedriver verksamhet vid Södersjukhuset och Danderyds Sjukhus samt vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och Huddinge.

Det kliniska materialet är variationsrikt med material från såväl bassjukvård som högspecialiserad vård. Forskning, utvecklingsarbete och undervisning är integrerade med verksamheten vid Karolinska Institutet.

Södersjukhuset har stor produktion inom områdena bröstcancer, gastroenterologi, urologi och gynekologi. Vi ansvarar för diagnostiken på Sveriges största bröstcentrum och är ledande inom translationell forskning med koppling till institutionen för klinisk forskning och utbildning, Södersjukhuset samt institutionen för onkologi och patologi, Karolinska Universitetssjukhuset.

 

Om tjänsten
I tjänsten som biträdande överläkare / överläkare ingår att ha huvudansvar för patologi, cytologi och multidisciplinära patologronder.

Vårt provmaterial har tyngdpunkten inom områdena bröst, gastroenterologi och urologi. Inom dessa områden har vi också patologironder tillsammans med klinikerna.

Vi bemannar flera olika punktionsmottagningar för provtagning av palpabla förändringar i bröst, sköldkörtel m.m. samt ultraljud/röntgen assisterad provtagning. Möjlighet att ta del av vår ledande bröstcancerforskning.

I maj 2019 flyttade vi in i nybyggda lokaler förberedda för molekylär- och digitalpatologi.

Tjänsten avser deltid, 75%.

 

Vi söker
Vi söker dig som har intresse för utveckling. God samarbetsförmåga med olika personalkategorier. Intresse för patientsäkerhet och kvalitetsfrågor.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst: 

 

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.  

 

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

  • Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad  
  • Bevis om specialistkompetens  
  • Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)  
  • Bevis om docentur (i förekommande fall)  
  • Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer  

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 

 

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.  

 

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

 

Meritförteckning för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, se vidare under "Ansökan läkartjänst".  

  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

 

 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

Biträdande överläkare eller överläkare till Klinisk patologi och cytologi, Södersjukhuset

Karolinska Universitetssjukhuset