medrek.se

Biträdande överläkare i medicinsk gastroenterologi och hepatologi

Regioner
Utgår

2020-07-20

Ansök nu

Biträdande överläkare i medicinsk gastroenterologi och hepatologi

Vi erbjuder
Vi söker Dig som vill vara med och utveckla den hepatologiska verksamheten på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge.

Medicinska enheten (ME) Övre buk är en del av Tema Cancer och utför högspecialiserad gastroenterologisk och kirurgisk vård inom området övre GI. Vi utreder och behandlar diagnoser inom lever och gallvägar samt esofagus, ventrikel, duodenum, pankreas. Vår specialicerade/högspecialiserade hepatologiska verksamhet erbjuder möjlighet till komplett evidensbaserad utredning och behandling för alla typer av leversjukdomar. Vår ME bedriver även ett omfattande forsknings-, undervisnings-, och utvecklingsarbete (FoUU). Vi leder och deltar i flera kliniska studier med omfattande och synnerligen aktiva nationella och internationella nätverk.

Non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD) har visat sig vara en vanlig orsak till levercirros och -svikt. Tillståndet skiljer sig markant från övriga kroniska leversjukdomar och är relaterad till metabolt syndrom vilket medför en betydande komorbiditet som påverkar sjukdomens behandlingsmöjligheter. Vi vill utveckla och stimulera både den kliniska forskningen och handläggningen av NAFLD för att kunna ge våra patienter bästa tillgängliga evidensbaserad vård

Vi söker
Vi söker dig som vill leda den kliniska utvecklingen och forskningen av NAFLD på Patientflöde lever- och pankreassjukdom. Du har vana att arbeta i team och multidisciplinärt. Stor vikt kommer att läggas på de personliga egenskaperna.

Kvalifikationer
Legitimerad läkare med specialistkompetens i medicinsk gastroenterologi och hepatologi.

Det är meriterande om du är disputerad och har bred klinisk och akademisk erfarenhet inom leversjukdomar, framför allt för NAFLD.

För befattning som biträdande överläkare krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten som specialist samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst: 

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Tema Cancer är ett av de största av Karolinska Universitetssjukhusets teman. Tema Cancer bedriver sin verksamhet huvudsakligen i Huddinge och Solna, men har även verksamhet på Danderyds sjukhus. Tema Cancer har cirka 2 000 medarbetare och utreder, behandlar och vårdar patienter med någon form av malign tumörsjukdom samt benign hematologi och koagulationssjukdom.  

Genom att arbeta med värdebaserad vård där multiprofessionella och multidisciplinära team samarbetar strävar vi efter resultat som gör skillnad för patienten. Vårt nära samarbete med Karolinska Institutet gör att vi även kan bedriva omfattande patientnära klinisk forsknings- och utbildningsverksamhet. 

 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Biträdande överläkare i medicinsk gastroenterologi och hepatologi

Karolinska Universitetssjukhuset