medrek.se

Biträdande överläkare i plastikkirurgi

Regioner
Utgår

2021-12-10

Ansök nu

Biträdande överläkare i plastikkirurgi

Referens nummer

2021/2784

Vill du vara med på den fortsatta utvecklingen av högspecialiserad rekonstruktiv plastikkirurgi på ett världsledande sjukhus? För dig som trivs i en miljö där du får lösa komplexa patientfall i tätt samarbete med dina kollegor, finns nu möjlighet att vara del av ett team som drivs av att utveckla specialiteten inför framtiden. Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag. Ser du möjligheten i denna utmaning? Sök då till oss!

Sektionen för Rekonstruktiv plastikkirurgi deltar med rekonstruktiv kirurgi inom ett stort antal områden, både efter trauma, brännskador och cancerkirurgi. Inom tumörverksamheten har vi idag ett nära samarbete med bland annat Bröstcentrum, Centrum för hudtumörer, huvud-hals-cancer, traumaortopeden, bäckencancer och muskuloskeletala tumörer. Vi är Sveriges största centrum för kirurgi vid könsdysfori.

Vårt förhållningssätt till våra kollegor är ”Tillsammans är vi Karolinska”, vilket innebär att vi har ett gemensamt ansvar för att alla verksamheter inom sjukhuset ska lyckas.

Om tjänsten
Vi erbjuder en unik möjlighet att delta i den fortsatta uppbyggnaden av högspecialiserad rekonstruktiv plastikkirurgi. Som biträdande överläkare ingår arbete inom all verksamhet på sektionen för allmän plastikkirurgi och mikrokirurgi. Vidare ingår i tjänsten att självständigt driva kliniska uppdrag, arbetsleda och instruera yngre kollegor. Vi är den enda enheten inom Region Stockholm som utbildar specialister inom plastikkirurgi vilket innebär att undervisning inom all slags rekonstruktiv plastikkirurgi ingår i tjänsten. Vi utbildar även kollegor inom andra specialiteter.

En viktig del av vårt arbete är utveckling och mätning av kvalitetsutfall och att identifiera nya kvalitetsmått för att förbättra våra resultat samt patientflöden.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50% med placering i Solna. Jourtjänstgöring sker i form av beredskap i hemmet.

Vi söker
Vi söker dig som är positiv och driven med bred kompetens och stor erfarenhet av plastikkirurgiska rekonstruktioner, som vill fortsätta utveckla kliniken till en världsledande enhet. Vår verksamhet är mycket komplex och dynamisk - flexibilitet och problemlösning är därför centralt för att lyckas i rollen.

Kvalifikationer
Krav:

  • Legitimerad läkare med specialistbevis i plastikkirurgi.

  • Dokumenterad erfarenhet inom avancerad plastikkirurgi.

Meriterande:

  • Kompetens inom mikrokirurgi.

  • Disputerad.

  • Intresse för forskning och undervisning.

  • Tydligt dokumenterad och pågående forskning värdesätts högt.

  • Gediget intresse för kvalitetsutfall.

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet. Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.


Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb(öppnas i nytt fönster), under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Akut och Reparativ Medicin
Tema Akut och Reparativ Medicin består av fem medicinska enheter (Akut, Trauma/akutkirurgi och ortopedi, Plastikkirurgi och kraniofaciala sjukdomar, Öron, näsa, hals, hörsel och balans samt Transplantation).

Vårt arbete inom forskning och utbildning innefattar både medicinska och omvårdnadsämnen och sker i samarbete med Karolinska Institutet och andra utomstående aktörer. Grundutbildningsuppdraget är en stor och viktig del av verksamheten och vi är långt framme inom området verksamhetsförlagd utbildning (VFU).

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här(öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn

Jessica Gahm, Läkarföreningen

Telefon
jessica.gahm@regionstockholm.se

Dela detta jobb

Biträdande överläkare i plastikkirurgi

Karolinska Universitetssjukhuset