medrek.se

Biträdande överläkare till barnkirurgi

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-07-10

Ansök nu

Biträdande överläkare till barnkirurgi

Biträdande överläkare till barnkirurgi

 

Är du specialistläkare med stort intresse för barnkirurgi? Vill du arbeta med vård i framkant samtidigt som du får goda möjligheter till utveckling och forskning? Då är det dig vi söker!

Om oss
Vi erbjuder en mycket bred och stimulerande verksamhet med goda möjligheter att ta del av både den specialiserade och högspecialiserade verksamheten. Vi har sedan fyra år tillstånd att bedriva nationell högspecialiserad vård av missbildningar i matstrupen, medfött diafragmabråck samt vissa anorektala och urogenitala missbildningar samt Hirschsprung's sjukdom. Detta ger på sikt utomordentliga möjligheter till personlig utveckling inom de mest högspecialiserade delarna av barnkirurgin. Vi bedriver även högspecialiserad verksamhet inom andra områden, där en stor del av våra patienter kommer från andra regioner.

Vidare ansvarar vi för den specialiserade barnkirurgin inom Region Stockholm och Astrid Lindgrens Barnsjukhus är delaktig i Karolinska Universitetssjukhusets övergripande traumauppdrag.

Inom verksamheten finns mycket goda möjligheter att bedriva klinisk forskning.

Om tjänsten
Som biträdande överläkare hos oss kommer du att arbeta både i öppenvård (dagkirurgi och mottagning) och i slutenvård. Du arbetar självständigt och förväntas ta ett stort eget ansvar för varje patient och dela ansvaret för vår kliniska verksamhet.

Vi inom barnkirurgi har ett omfattande utbildningsuppdrag där alla medarbetare bidrar till att utveckla både andra och den egna kompetensen. Ansvar för undervisning på läkarutbildningen kommer ingå som del i annonserade tjänsten.

Jour- och beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten.

Vi söker dig som:

  • har ett genuint intresse för barnsjukvård och kirurgi.
  • är trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella samt förhåller dig på ett sätt som är anpassat efter varje unik situationen.
  • trivs med att arbeta tillsammans med andra människor. Du relaterar dig till andra på ett lyhört och smidigt sätt samt lyssnar in, kommunicerar och löser meningsskiljaktigheter på ett konstruktivt sätt.
  • gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Du väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden samt visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut.
  • kommer med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du har ett nytänkande sätt som kan omsättas i praktiken och leder till resultat.

Kvalifikationer
Krav: Specialistbevis i barn- och ungdomskirurgi.

Meriterande: Pedagogisk erfarenhet.  Disputation och aktiv forskning.

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb (öppnas i nytt fönster), under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Barn- Astrid Lindgrens Barnsjukhus
Till Tema Barn - Astrid Lindgrens Barnsjukhus kommer neonatala barn och svårt sjuka barn med kroniska sjukdomar, medfödda missbildningar och olika akuta tillstånd, från hela landet. På https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/tema-barn-alb/ finns mer att läsa om oss.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm (öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn Läkarföreningen: Margaretha Lannge Telefon
08-12377715margaretha.lannge@regionstockholm.se

Dela detta jobb

Biträdande överläkare till barnkirurgi

Karolinska Universitetssjukhuset