medrek.se

Biträdande överläkare till medicinsk enhet Neurologi

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-12-08

Ansök nu

Biträdande överläkare till medicinsk enhet Neurologi

Om verksamheten
Medicinsk enhet Neurologi bedriver högspecialiserad vård inom epilepsi, stroke, ryggmärgsskaderehab, huvudvärk, hjärntumörer, neurodiagnostik, neuroinflammatoriska sjukdomar, neuromuskulära sjukdomar och rörelsesjukdomar och finns förlagd både i Solna och Huddinge.

Vi har totalt fem vårdavdelningar med sammanlagt cirka 60 vårdplatser, med bland annat strokeenhet och övervakningsenhet för fall med särskilt övervakningsbehov. I Solna finns även en epilepsimonitoreringsenhet (EMU) för diagnostiska och epilepsikirurgiska utredningar.

Verksamheten har en omfattande öppenvårdsdel som täcker alla neurologiska delområden. Klinikens läkare är mycket engagerade i forskning och utbildning och det pågår forskning och kontinuerlig utveckling av vården inom samtliga patientflöden. Många av de specialiserade teamen är sajtövergripande. Förutom det inarbetade samarbetet mellan sajterna har vi även ett nära samarbete med neurokirurgiska och neurofysiologiska verksamheterna i form av teamronder.

Vi har ett omfattande utbildningsuppdrag både under grundutbildning och vi utbildar regelmässigt ST-läkare i neurologi för vårt eget framtida behov men också för hela Stockholmsregionen och Mälardalen. I vårt uppdrag ingår även bemanning på akutmottagningen både Solna och Huddinge med dygnet-runt-jour.

Friskvårdsbidrag och fri sjukvård ingår för dig som tillsvidareanställd.

Om tjänsten

Vi utlyser tre biträdande överläkartjänster med följande inriktningar:  

 1. En tjänst med inriktning mot stroke och NPH. Fungera självständigt som strokejour, avdelningsöverläkare och bakjour. Definierat ansvarsuppdrag är starkt meriterande.

 2. En tjänst med inriktning mot epilepsi. Fungera självständigt som epilepsikonsult, avdelningsöverläkare och bakjour. Med tanke på kommande NHV uppdrag är kompetens inom ep kirurgi meriterande. Definierat ansvarsuppdrag är starkt meriterande.

 3. En tjänst med inriktning mot myastenia gravis, ovanliga neuroinflammatoriska och neuromuskulära tillstånd kombinerat med utbildningsuppdrag för läkarutbildning. Fungera självständigt som avdelningsöverläkare och bakjour. Definierat ansvarsuppdrag är starkt meriterande.

Vi söker

Dig som vill vara med och utveckla vården inom neurologi inom Stockholm och på Karolinska. Neurologi som specialitet befinner sig är i ett dynamiskt utvecklingsskede där nya metoder kommer i snabb takt. Engagemang och intresse för att deltaga i denna utveckling både kliniskt, forsknings- och utbildningsmässigt är viktigt. Du bör vara intresserad av att vilja ta ansvar för att leda vår neurologiska verksamhet framåt. Andra önskvärda personliga egenskaper är god förmåga att arbeta i team, kollegialitet och lyhördhet och att vara lösningsorienterad.

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad läkare med specialistbevis inom neurologi.

 • Minst 3 års klinisk heltidstjänstgöring inom neurologi efter erhållen specialistkompetens.

 • Gedigen erfarenhet inom neurologi och specifikt inom de olika specialistområdena specificerade ovan för de olika tjänsterna.

 • Bred neurologisk kompetens och förmåga att fungera i vår verksamhet på alla kliniska positioner (bakjourskompentens är starkt meriterande)

Meriterande:

 • Disputation.

 • Definierat medicinskt ansvars- och/eller kunskapsområde är starkt meriterande.

 • Undervisnings- och/eller handledarerfarenhet är starkt meriterande.

 • Ledarskaps- och administrativa erfarenheter/utbildning är meriterande.

 • Erfarenhet av att bedrivit utveckling inom medicinsk verksamhet.

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Om rekryteringsprocessen

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Hjärta, Kärl och Neuro
Tema Hjärta, Kärl och Neuro erbjuder vård till patienter med kardiovaskulära eller neurologiska sjukdomar. Du kan läsa mer om oss på https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/tema-hjarta-karl-och-neuro/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

Biträdande överläkare till medicinsk enhet Neurologi

Karolinska Universitetssjukhuset