medrek.se

Biträdande överläkare till Patientområde Hematologi, Patientflöde Lymfom

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-29

Ansök nu

Biträdande överläkare till Patientområde Hematologi, Patientflöde Lymfom

Vi söker en biträdande överläkare i hematologi till Patientflöde Lymfom vid vår verksamhet vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna.  
 
Vi erbjuder
Patientområde (PO) Hematologi ingår i Tema Cancer och har verksamhet i Huddinge, Solna och Danderyd. Inom PO Hematologi utreds och behandlas patienter från Stockholmsregionen med alla former av blodcancer och benigna hematologiska sjukdomar. Våra kliniska, experimentella och epidemiologiska miljöer bedriver internationellt framgångsrik forskning och forskarutbildning. Patientområdet har cirka 230 anställda.  
 
Karolinskas tematiska organisation baseras på patientflöden, som följer patientens väg genom vården. Inom PO Hematologi finns fyra patientflöden (Lymfom, Myelom, Benmärgssvikt och leukemi samt Koagulation) och en ST-sektion. Vi söker nu en biträdande överläkare till Patientflöde Lymfom, där vården framför allt bedrivs i Solna på Karolinska Sjukhuset.  
 
Vi arbetar i multidisciplinära team. Många av patienterna kommer att vara aktuella för behandling inom ramen av kliniska studier då vi lägger stor vikt vid terapiutveckling inom samtliga diagnoser. Karolinska Universitetssjukhusets tredelade uppdrag; vård, forskning och utbildning innebär att vi alla handleder studenter och främjar forskning. Det finns också goda möjligheter till deltagande i verksamhetens omfattande forskning.  
 
Om tjänsten
Anställning inom Patientområde Hematologi med huvudplacering inom Patientflöde Lymfom. Konsultverksamhet och bakjoursarbete ingår.  
Arbetsledning och handledning under kliniskt arbete samt undervisning av studenter, omvårdnadspersonal och läkare ingår för alla.  
 
Vi söker
Dig som har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga. Du kan arbeta i team med andra professioner och är bra på att prioritera och leda arbetet.  
Du har ett positivt förhållningssätt och drivs av en vilja att vara med och utveckla hematologisk vård, med patientens bästa främst. Du är ansvarstagande och flexibel.
 
Kvalifikationer  
Legitimerad läkare med specialistbevis i hematologi eller onkologi sedan minst 3 år med dokumenterad erfarenhet av lymfom. Forskningsbakgrund är meriterande.  
 
Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst: 
 
För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.  
 
Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.
Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad  
Bevis om specialistkompetens  
Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)  
Bevis om docentur (i förekommande fall)  
Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer  
Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 
 
Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.  
 
Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.
 
Meritförteckning för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, se vidare under "Ansökan läkartjänst".  
 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Kristina Sonnevi 
Sektionschef ST-läkare
contacticon phone 08-585 82 513
contacticon mobile 070-405 09 34

Fackliga representanter
Stefanie Baumgartner Wennerholm, stefanie.baumgartner-wennerholm@sll.se, Läkarförbundet

Dela detta jobb

Biträdande överläkare till Patientområde Hematologi, Patientflöde Lymfom

Karolinska Universitetssjukhuset