medrek.se

Biträdande Universitetssjuksköterska till Barnendokrinmottagningen, Solna

Regioner
Utgår

2021-03-07

Ansök nu

Biträdande Universitetssjuksköterska till Barnendokrinmottagningen, Solna

Vi erbjuder
Barnendokrinmottagningen i Solna är en specialistmottagning som tar emot barn och ungdomar från 0–18 år med en bred variation av diagnoser. Mottagningen har cirka 2500 endokrinpatienter och cirka 400 metabolpatienter. Mottagningen har cirka 150 läkarmottagningar, 25 sjuksköterskemottagningar och 4–6 dagvårdspatienter per vecka.

På Barnendokrin får du varierande arbetsuppgifter och kollegor med stor kunskap inom specialistområdet. Hos oss finns en glad och positiv stämning och gruppen består av sju sjuksköterskor och tre undersköterskor/barnsköterskor.

Som biträdande universitetssjuksköterska har du ett fördjupat ansvar att självständigt leda och utveckla vården runt patientsäkerhet inom omvården. Du har även ett utbildningsansvar inom ansvarsområdet.

Om tjänsten
Inom ramen för biträdande universitetssjuksköterska kommer du att arbeta 10% med att leda och utveckla omvårdnaden runt patientsäkerhet och personcentrerad vård på mottagningen. Den delen av tjänsten inkluderar arbete både för endokrin och diabetes delen av mottagningen. Resterande 90% arbetar du som sjuksköterska på endokrinmottagningen.  

Du kommer att arbeta med mottagningsuppgifter som läkarmottagning där barnen vägs och mäts enligt specifika riktlinjer innan besöket samt viss blodprovstagning som ibland kräver lustgasbehandling.

Rådgivning i telefon samt via 1177.se och bokning av patienter till mottagning ingår också. Du kommer att ha sjuksköterskemottagning i form av provtagning och injektioner och undervisning i egenvård till barn och ungdomar samt deras familjer.

En viss uppdelning finns i teamet och görs relaterat till diagnosgrupper och du som sjuksköterska kommer att ha hand om någon eller några diagnosgrupper. 
 
Tjänsten är en heltidstjänst med en veckoarbetstid på 40 timmar/vecka, ingen helgtjänstgöring.

Vi söker
Vi söker dig som:

  • är trygg i dig själv och i din arbetsroll. Du kan anpassa dig till vad omgivningen kräver. Du reflekterar kring och strukturerar ditt arbete med bibehållet lugn.

  • är säker och stabil i osäkra sammanhang. Du litar på din egen förmåga och har mod att agera efter din egen övertygelse.

  • samarbetar för att nå gemensamma mål. Du hjälper kollegor och tar egna initiativ. Du är prestigelös nog att rycka in där det behövs.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer 
Krav: Legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom barn-och ungdom. Magisterexamen inom barn och ungdom. Du har arbetat som sjuksköterska i minst 5 år inom området och har erfarenhet och kompetens inom utbildning/handledning (7,5hp). 

För att vara kvalificerad som biträdande universitetssjuksköterska ska du uppfylla kompetenskraven för kompetensstege 5-7.

Varmt välkommen med din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Personligt brev (frivilligt)
- Yrkeslegitimation 
- Bevis om specialistkompetens 
- Intyg på eventuella andra akademiska meriter

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Kontroll av arbets- och uppehållstillstånd kommer att ske i samband med intervju.

Till oss kommer svårt sjuka barn från hela landet. Vi vårdar barn med kroniska sjukdomar, medfödda missbildningar, olika akuta tillstånd och tar hand om för tidigt födda barn. Temat bedriver specialiserad och högspecialiserad vård, och har ett rikssjukvårdsuppdrag för viss avancerad barn- och ungdomskirurgi.

Med ca 2200 medarbetare är Tema Barn - Astrid Lindgrens Barnsjukhus verksamt inom sju medicinska enheter och fyra omvårdnadsområden. Temat är organiserat i 20 patientflöden och ca160 patientgrupper inom barnsjukvårdsområdet.

Vi tar emot ca 180 000 patientbesök per år, varav 55 000 akuta besök och har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt samarbete. Vård bedrivs på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och i Huddinge samt på Danderyds sjukhus.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

OBS: Vi kommunicerar främst med e-post från vårt rekryteringssystem. För att säkerställa att alla mejl kommer fram rekommenderar vi följande:
- när du får bekräftelsemejl på din ansökan, spara avsändaren som kontakt
- se över dina filterinställningar för skräppost
- hålla utkik i din skräppost.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Dela detta jobb

Biträdande Universitetssjuksköterska till Barnendokrinmottagningen, Solna

Karolinska Universitetssjukhuset