medrek.se

Biträdande universitetssjuksköterska till Tema Hjärta och Kärl med omvårdnadsansvar för den thoraxkirurgiska patienten

Regioner
Utgår

2019-01-27

Ansök nu

Biträdande universitetssjuksköterska till Tema Hjärta och Kärl med omvårdnadsansvar för den thoraxkirurgiska patienten

Vi erbjuder 

En klinisk specialisttjänst som biträdande universitetssjuksköterska på vårdavdelning 2 i Tema Hjärta och kärl för dig som har god klinisk kunskap i omvårdnad vid genomgången hjärtkirurgi, vill implementera ny omvårdnadskunskap samt inspirera och leda vårdpersonal i kliniskt arbete. 

Om tjänsten 

Tema Hjärta och Kärl är indelat i tre patientområden;  

Kranskärl och klaffsjukdom, Arytmi, hjärtsvikt och medfödda hjärtfel samt Kärlsjukdom.

Vårdenheten vårdar patienter på ett flertal vårdavdelningar där var och en är specialiserad på sin specifika vård: 

 • Kardiologi, som bedriver högspecialiserad hjärtsjukvård, främst med inriktning mot kranskärl, arytmiutredning och behandling, hjärtsvikt, hjärtklaffsjukdom samt utredning och behandling av vuxna med medfödda hjärtfel. Vi finns på vårdavdelningar i Huddinge och i Solna. 
 • Hjärt- och lungkirurgi, som är ensamutövare av thoraxkirurgi i Stockholms län och bedriver både elektiv och akut verksamhet. Här behandlas patienter med medfödda eller förvärvade hjärtfel och lungförändringar som kräver kirurgisk åtgärd. Vi finns på vårdavdelning i Solna. 
 • Kärlkirurgi, som är en av de största producenterna av kärlkirurgi inom länet och i landet. Här bedrivs alla former av perifer kärlkirurgi, det vill säga i princip på alla kärl utom hjärtats kärl, med både öppen kirurgi och så kallad endovaskulär kirurgi. Vi finns på vårdavdelning i Solna. 

Som ansvarig för omvårdnad av den thoraxkirurgiska patienten arbetar du på Tema Hjärta och kärl vårdavdelning 2. Du är anställd som sjuksköterska på steg 5, alltså som en specialisttjänst med kliniskt expertansvar enligt SLL:s kompetenstege. Du kommer arbeta kliniskt genom att vara med och leda utvecklingen av evidensbaserad vård, personcentrerad vård, teamarbete och kvalitetsutveckling på vårdavdelningen. Arbetet kommer att ske i nära samarbete med omvårdnadscheferna.Vidare kommer du driva omvårdnadsutvecklingen för den thoraxkirurgiska patienten.  

Tjänsten är helt ny vilket medför att du kommer att utforma den tillsammans med omvårdnadscheferna. Du ingår även i Tema Hjärta och kärls omvårdnadsråd som ansvarar för övergripande omvårdnadsfrågor. 

Vi söker 

Vi söker dig som känner dig trygg i din yrkesroll och har en positiv grundinställning. Du bemöter patienter och kolleger med omtanke och respekt samt bidrar med din kunskap och entusiasm. En förutsättning för att klara arbetet är att du har förmågan att arbeta i ett högt tempo där du ena stunden fattar snabba beslut och i andra stunden håller en patient i handen för att sprida trygghet. 

Det är viktigt att du har en god förmåga att samarbeta med andra liksom att du anser det viktigt att bidra till förändrings- och förbättringsarbete med patientens bästa i fokus. 

Vi lägger även stor vikt vid kompetensutveckling och har ledare som stöttar din utveckling, fråga oss gärna om detta på din intervju! 

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper. 

Kvalifikationer 

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med lämplig magisterexamen eller motsvarande och minst fem års klinisk erfarenhet. Erfarenhet från hjärtsjukvård eller akut/kirurgisk verksamhet är även det ett krav. 

Det är meriterande med erfarenhet från arbete inom thoraxkirurgi.  

Varmt välkommen att söka! 

Tillsättning som biträdande universitetssjuksköterska / universitetssjuksköterska sker efter vederbörliga beslut från bedömningsgruppen för sjuksköterskor på Karolinska Universitetssjukhuset 

Dokumenten som bifogas ska vara läsbara, fullstora och rättvända. Skanna gärna.  

Sökande fyller i meritförteckning enligt kompetensmodell för sjuksköterskor,underskriven av sökande samt vidimerad med 2 personer och bifogar till ansökan:

 • Bevis om legitimation som sjuksköterska från Socialstyrelsen

 • Examensbevis för specialistutbildning alternativt resultatintyg med uttagen specialistutbildning som sjuksköterska

 • Bevis på magisterexamen

 • Bevis på masterexamen

 • Bevis på medicine licentiatexamen

 • Bevis på medicine doktorsexamen

 • Publikationsförteckning

 • Intyg på genomgångna kurser

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 

Samtliga korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Kontakt

Ellen Gustavsson Segerhag 

Omvårdnadschef
 08-51774413

Fackliga representanter

Vårdförbundet. Eva Olsson, Ann-Louise Karlsson, 08-517 748 03

Dela detta jobb

Biträdande universitetssjuksköterska till Tema Hjärta och Kärl med omvårdnadsansvar för den thoraxkirurgiska patienten

Karolinska Universitetssjukhuset