medrek.se

logga

Biträdande vårdenhetschef till Infektionskliniken på Danderyds Sjukhus

Regioner
Utgår

2021-12-08

Ansök nu

Biträdande vårdenhetschef till Infektionskliniken på Danderyds Sjukhus

På infektionskliniken på Danderyds Sjukhus jobbar vi för en arbetsplats med gemenskap, öppenhet och trygghet.

Nu söker vi en biträdande vårdenhetschef till avd. 4 och vi hoppas hitta dig som passar i vår härliga arbetsgrupp. Vi är ett gäng positiva, empatiska, ambitiösa teamspelare som ser möjligheter i allt – och vi hoppas att du är likadan. 

 Vill du vara med och leda våra fantastiska medarbetare?

Vi söker nu en ledare för denna verksamhet som har ett strukturerat arbetssätt, en mycket god samarbetsförmåga, är flexibel och lyhörd samt gillar att initiera och driva kvalitets- och förbättringsarbeten. Har lätt för att prioritera och ser möjligheter i eventuella utmaningar. Inte minst är du positiv och har förmåga att engagera och skapa arbetsglädje. Tjänsten kräver att du har en god kommunikativ förmåga och att du aktivt bidrar till att skapa dialog. Du skall också ha ett prestigelöst förhållningssätt och vara trygg i dig själv. 

Arbetsuppgifter

Som biträdande vårdenhetschef har du en arbetsledande position på kliniken med placering på avd. 4. I samråd med vårdenhetschefen och medicinskt ledningsansvarig läkare utarbetar du arbetsrutiner som främjar patientsäker vård, effektiva patientflöden, teamarbete mellan yrkeskategorier och en god arbetsmiljö. En viktig del i rollen är att planera, leda, utveckla, handleda, och följa upp omvårdnadsarbetet på avdelningen.

Du kommer bland annat att ansvara för att avdelningens rutiner efterlevs, inventera och samordna utbildningsinsatser samt ha ansvar för introduktion av nyanställda medarbetare. En viktig del i rollen är att stödja och handleda omvårdnadspersonalen samt att organisera och genomföra beslutade kompetenshöjande aktiviteter. Utöver detta kommer ett stort fokus att ligga på att rekrytera nya medarbetare.

Rollen som biträdande vårdenhetschef innebär att du fungerar som vårdenhetschefens förlängda arm i den dagliga verksamheten och du kommer i förekommande fall att ersätta denne vid frånvaro. Kliniskt arbete kan förekomma.

Du kommer att få en individuellt anpassad introduktion baserat på dina erfarenheter och ditt individuella behov så att du på bästa sätt ska komma in i ditt nya ansvar.

Kvalifikationer

Du skall vara legitimerad sjuksköterska, med några års erfarenhet från akutsjukvård. Stort intresse för chef-/ledarskapsfrågor och trivs med att driva förändringsarbeten på ett entusiasmerande sätt. Meriterande är erfarenhet av infektionssjukvård. Personlig lämplighet har stor betydelse i denna rekrytering.

Anställningsform

Tjänsten är 100 % administrativt arbete med arbetstidsmått 40 tim/v. Tjänsten kombineras med en tillsvidareanställning i den egna grundprofessionen. Din närmaste chef är vårdenhetschefen på avdelning 4.

Infektionskliniken 

Utöver våra tre akutvårdsavdelningar med totalt 38 vårdplatser har vi även en infektionsmottagning och en omfattande konsultverksamhet. Två av våra tre vårdavdelningar är helt nybyggda och vårt patientintag sker dygnet runt, framförallt från akutmottagningen eller andra vårdavdelningar.

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag! 

Om Danderyds sjukhus

Danderyds sjukhus är ett av landets största akutsjukhus. Hos oss arbetar cirka 4500 personer. I vårt uppdrag ingår utbildning, klinisk forskning och utveckling, bland annat i samarbete med Karolinska Institutet. Det viktigaste för oss är att våra patienter känner sig trygga och säkra och får bästa möjliga vård och behandling. Det målet arbetar vi mot varje dag – tillsammans. https://www.ds.se/

Om verksamheten

Internmedicin och infektion är ett av sjukhusets största verksamhetsområden och har cirka 450 medarbetare. Vi är fördelade på sju vårdavdelningar, två öppenvårdsmottagningar samt en akut vårdavdelning (AVA) där vi tar emot patienter för initial utredning och behandling. Hos oss på internmedicin och infektion utreder och behandlar vi patienter för några av de vanligaste folksjukdomarna.

 Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Dela detta jobb

logga
Biträdande vårdenhetschef till Infektionskliniken på Danderyds Sjukhus

Danderyds Sjukhus AB