medrek.se

logga

Biträdande vårdenhetschef till Njurcentrum Nord

Regioner
Utgår

2020-09-20

Ansök nu

Biträdande vårdenhetschef till Njurcentrum Nord

Njurmedicinska kliniken har drygt 150 medarbetare och ingår i verksamhetsområdet Medicinsk Specialistvård där även Gastro, Endokrin, Hud, Reumatologi och Diagnostiskt centrum ingår.

Njurmedicinska kliniken har drygt 150 medarbetare och ingår i verksamhetsområdet Medicinsk Specialistvård.

Om oss:

Njurmedicinska kliniken DS ansvarar för all njurmedicinsk specialistvård i norra Stockholm. Verksamhetens mål är att erbjuda Sveriges bästa njursjukvård. Vi arbetar varje dag med att förbättra den medicinska kvaliteten och omvårdnaden för att nå detta mål. Kliniken består idag av en slutenvårdsavdelning, ett njurcentrum som inkluderar en njurmottagningen och en självdialysmottagning samt hemodialysmottagningar vid Danderyds sjukhus, Löwenströmska sjukhuset och i Norrtälje.

Vi söker nu en biträdande vårdenhetschef till Njurcentrum Nord som består av en Njurmottagning och en Självdialysmottagning. Enheten har en rutinerad och stabil personalgrupp. Njurmottagningen tar emot patienter under olika stadier av njursjukdom. Hit kommer även njurtransplanterade patienter på kontroller. På Självdialysmottagningen utbildas patienter till att utföra sin peritonealdialys eller hemodialysbehandling i hemmet.

Arbetsuppgifter:

Rollen som biträdande vårdenhetschef innebär att du fungerar som vårdenhetschefens förlängda arm i den dagliga verksamheten. Du ansvarar tillsammans med vårdenhetschefen och medicinskt ledningsansvariga läkare för planering, ledning, samordning, utveckling och uppföljning av verksamheten.

Du har tillsammans med vårdenhetschefen det övergripande ansvaret för administrationen av öppenvårds-TakeCare. En stor del av arbetstiden upptas av arbetet med administration av läkarmottagning och kallelser. Du arbetar även kliniskt ca två dagar per vecka med t ex telefonrådgivning och/eller njurmedicinska behandlingar.

Kvalifikationer:

Legitimerad sjuksköterska

Dokumenterad ledarskapserfarenhet är meriterande men ej ett krav

Det är också meriterande om du har tidigare erfarenhet av njurmedicinsk vård och/eller har arbetat inom mottagningsverksamhet.

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som gillar att arbeta i team, har ett starkt engagemang, är ambitiös och ser möjligheter.

Du ska ha en stark drivkraft i att, tillsammans med medarbetare och patienter, ständigt vilja utveckla och förbättra vården. Du arbetar för att upprätthålla en god stämning och ett öppet klimat såväl inom den egna enheten som mot övriga enheter på kliniken och sjukhuset. Du är initiativrik med ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du är en god administratör och har lätt för att organisera ditt arbete. Du har också god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  

Anställningsform:

Danderyds Sjukhus AB tillämpar tidsbegränsat chefsförordnande. Förordnandet kombineras med en tillsvidareanställning i den egna grundprofessionen.

Information om tjänsten lämnas av:

Anneli Nilsson, Vårdenhetschef, 08-123 573 67

Facklig kontaktperson:

Vårdförbundet, 08-12357070

Vi erbjuder:

En skräddarsydd introduktion utifrån dina tidigare erfarenheter.

Sjukhusövergripande ledarskapsprogram för nya chefer och ledare.

Stegvis utbildning i njurmedicinsk omvårdnad om du saknar detta. Efter 6 månader erbjuds du en 5 dagars-introduktionsutbildning i Njurmedicinsk omvårdnad. Denna kan senare byggas på med fortsättningsutbildning och en poängutbildning i Njurmedicinsk omvårdnad om 15 högskolepoäng.

Danderyds sjukhus har friskvårdsbidrag och fri sjukvård mm.

Arbetstidsmått: Heltid 40h/vecka.

Övrigt:

Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare, så välkommen med din ansökan så snart som möjligt.

Vi ser fram emot att höra av just dig!

Dela detta jobb

logga
Biträdande vårdenhetschef till Njurcentrum Nord

Danderyds Sjukhus AB