medrek.se

logo

Bli sommarvikarie på äldreboende eller korttidsenheten i Partille kommun!

Företag Partille Kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2024-04-30

Ansök nu

Bli sommarvikarie på äldreboende eller korttidsenheten i Partille kommun!

Referensnummer

23/497

Sista ansökningsdag

30 apr

Om arbetsplatsen

Partille kommun har idag 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Till sommaren 2024 söker vi dig som vill jobba med våra äldre dag och kväll på något av våra äldreboenden. Som sommarvikarie får du möjlighet att uppleva glädjen i att möta världen genom någon annans ögon och ge äldre personer möjlighet att fortsätta ha ett aktivt och innehållsrikt liv. I ditt arbete skapar du värdefulla relationer och får möta människor med vitt skilda levnadshistorier och genom dessa möten själv utvecklas som person.

Känner du att du är rätt person för att arbeta dag och kvällstid eller kanske natt på schema med våra äldre i sommar? Ta chansen och sök in redan idag!

Arbetsuppgifter

I sommar söker vi dig som vill ta hand om våra äldre och sätta guldkant på deras vardag. Arbetet omfattar att ta hand om brukarna och genomföra omsorgs- och omvårdnadsinsatser efter deras behov. De dagliga arbetsuppgifterna varierar från dag till dag med fokus på att hjälpa de äldre med personlig omsorg såsom hygien, måltider, sociala aktiviteter och ge medicin på delegation av sjuksköterska. Genom att utgå från de äldres villkor och förutsättningar bidrar du till att förbättra deras livskvalitet och trygghet.

Inför ditt sommarvikariat kommer du självklart att få introduktion, kortare utbildning och gå bredvid ordinarie personal för att du ska känna dig säker i ditt uppdrag och utvecklas i din roll. Du kommer bland annat lära dig tekniker för att förflytta en person med olika hjälpmedel. Du kommer att lära dig grundlig omvårdnad och hur man bemöter äldre samt gå en utbildning så att du kan ge mediciner till de äldre på delegation av sjuksköterska. Delegeringsutbildningen behöver du få godkänt på före vikariatets början för att kunna arbeta hos oss.

Äldreboende:

Kullegårdens äldreboende, Furulunds äldreboende och Jonseredsgårdens äldreboende söker dig som gillar att arbeta i team. Du utför insatser på delegation av ansvarig sjuksköterska och rehabiliteringsansvarig samt har kontakt med anhöriga.

Korttidsenheten:

Korttidsenheten erbjuder habilitering, vardagsrehabilitering, hälso- och sjukvårdsinsatser, omvårdnad och social omsorg. Här arbetar du med mer avancerad omvårdnad, läkemedelshantering och rehabiliterande insatser efter delegering av sjuksköterska, sjukgymnast och arbetsterapeut.

Du kommer att gå på ett fast schema flera veckor i sträck i sommar och antalet arbetsdagar per vecka kan variera. I samtliga områden varierar arbetstiderna mellan dag, kväll och helgtjänstgöring.

Kvalifikationer

För att kunna jobba hos oss i hemtjänsten sommar krävs det att du:

• Har fyllt 18 år, med hänvisning till AFS 2012:3 Minderårigas arbetsmiljö
• Har godkänt betyg i svenska från grundskolan, alternativt godkänd SFI-D för att kunna hantera dokumentation
• Kan arbeta heltid på fast schema minst 6 veckor
• Kan gå korta utbildningar under våren samt ha möjlighet att gå bredvid ordinarie personal på upplärning innan sommarvikariatet börjar

Vi söker dig som ser värdet i att arbeta med äldre människor och som vill sätta guldkant på deras sommar! Vi ser det som meriterande om du är utbildad eller har pågående gymnasial- eller högskoleutbildning inom vård och omsorg. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom vården. För att säkerställa arbetet med basal hygien krävs det att du vid behov är bekväm med att arbeta i skyddsutrustning.

Vi ser fram emot en sommar ihop med dig, välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Sommarvikariaten sträcker sig mellan vecka 22 och vecka 36. Upplärning inför vikariaten sker före sommaren.

Övrigt

Vid erbjuden anställning genomförs ID kontroll och ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister ska uppvisas.

Löpande urval tillämpas för tjänsterna.

Vi hanterar rekryteringen digitalt och alla ansökningar behöver inkomma genom Visma Recruit och ej via e-post.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Omfattning: Heltid

Yrkeskategori: Hälso- och sjukvård

Tillträde: Sommarvikariaten sträcker sig mellan vecka 22 och vecka 36. Upplärning inför vikariaten sker före sommaren.

Antal jobb: 120

Kontakt

Fackliga företrädare

Dela detta jobb

logo
Bli sommarvikarie på äldreboende eller korttidsenheten i Partille kommun!

Partille Kommun