medrek.se

Boendestödjare

Ansök nu

Boendestödjare

Arbetsplatsbeskrivning

Studerandeboende Kungsholmen är en del av Riksgymnasiet för rörelsehindrade, RgRh Stockholm. Läs gärna mer om vår verksamhet på www.rgrh.stockholm.se.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en vikarie för en medarbetare som ska vara föräldraledig.

På studerandeboendet utgår arbetsuppgifterna från att skapa en meningsfull fritid utifrån ungdomarnas intresse och behov/funktionsnedsättning. Det handlar om grundläggande fysiska behov, hygien, socialt stöd och andra uppgifter av liknande art. Som boendestödjare ska du jobba stödjande och motiverande både i det dagliga skolarbetet och även på fritiden, då ungdomarna skapar sina förutsättningar för ett framtida självständigt liv. En arbetsdag består av allt från att hjälpa någon ur sängen, i duschen, till träning, läxläsning och fritidsaktiviteter som utgår från den enskilda ungdomens intressen. Du planerar fortlöpande tillsammans med kollegor och genomför arbetsuppgifterna i grupp eller självständigt. I arbetet förekommer dokumentation, från planering till genomförande som en del i det systematiska kvalitetsarbetet.

Kvalifikationer

  • Gymnasial omvårdnadsutbildning, företrädesvis med inriktning mot funktionsnedsättning.

  • Erfarenhet av att arbeta med ungdomar som har särskilda behov (rörelse-, kognitiva samt andra funktionsnedsättningar).

  • Goda referenser från liknande arbete.

  • Du är tydlig och har god samarbetsförmåga.

  • Du är lugn, motiverande och pedagogisk.

  • Du behärskar det svenska språket väl, i både tal och skrift.

Med hänsyn till arbetsuppgifternas karaktär söker vi en kvinnlig medarbetare.

Övrigt

Arbetet ställer höga krav på lyhördhet, eget ansvar, kreativitet och flexibilitet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Tjänsten är ett vikariat under perioden 12 augusti 2021 - 15 juni 2022. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Boendestödjare

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen