medrek.se

Boendestödjare till nya Fokushuset

Företag TioHundra
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-11-25

Ansök nu

Boendestödjare till nya Fokushuset

I ett unikt samarbete mellan vuxenpsykiatrin, socialpsykiatrin och beroendevården trampar vi upp nya stigar för patienter med fokus på stärkande individ- och gruppinsatser för ett fungerande liv. 
 
Om oss
Med syfte att erbjuda ett ökat utbud av ickemedicinskt stöd och aktiviteter med fokus på det friska har vi i ett unikt samarbete mellan vuxenpsykiatrin, beroende och socialpsykiatrin skapat Fokushuset där boendestödet spelar en central roll. Boendestödet riktar sig till personer med psykisk ohälsa, neuropsykiatrisk funktionsnedsättning eller ett lindrigt begåvningshandikapp och då vi växer och får nya uppdrag behöver vi en ny kollega.

 
Vi är en del av Tiohundra – det kompletta vårdbolaget i Roslagen. Sammanslagningen av sjukvård och omsorg i samma företag gör oss unika i Sverige. Vårt innovativa och effektiva arbetssätt höjer kvaliteten och skapar mervärde för patienter, brukare, närstående och medarbetare. Detta gör oss också till en attraktiv arbetsgivare, vilket återspeglas i våra höga resultat i medarbetarenkäten. Tiohundra samverkar i Norrtäljemodellen som är uppmärksammad såväl här hemma som internationellt, och lyfts fram av socialdepartementet som en förebild att ta efter.  
Du når oss enkelt med bekväm och wifi-utrustad direktbuss från Stockholm.  
 
Om tjänsten

Som boendestödjare arbetar du med individuellt anpassat stöd i vardagen. Du hjälper till att utveckla kundens/brukarens färdigheter med mål att hen självständigt ska klara sin vardag. Det kan innebära till exempel stöd till inköp, planering av inköp, besök hos läkare eller myndighet, stöd till tvätt, städning, socialt stöd. Boendestödet utgår från uppdragsbeställning från kommunens biståndshandläggare.  
Du kommer att ingå i Fokushuset och samverka med övriga delar inom verksamheten med brukaren i fokus.  
 
Om dig

Vi utgår ifrån att du har ett gott bemötande och en positiv människosyn. Därtill har du skötarutbildning eller motsvarande och tidigare erfarenhet av målgruppen.   
Vi ser gärna att du har utbildning i MI-motiverande samtal samt ESL- ett självständigt liv.  
Du behöver ha B-körkort för manuell växellåda. 
Dokumentationserfarenhet i ProCapita är meriterande. 

 
Du delar vår värdegrund som bygger på delaktighet, trygghet och respekt.     
 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och värdesätter den kvalitet som mångfald tillför vår verksamhet.
 
Tillträde januari 2019

Dela detta jobb

Boendestödjare till nya Fokushuset

TioHundra