medrek.se

Chef Kliniska Forskningsenheten Solna

Regioner
Utgår

2018-12-17

Ansök nu

Chef Kliniska Forskningsenheten Solna

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård?

Vår vision ”Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården” är vägledande när vi på Karolinska Universitetssjukhuset bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle. En viktig del i vår verksamhet är värdebaserad vård, där vården i allt större utsträckning styrs utifrån de utfall och resultat som skapar mest värde för patienten. Vår nya tematiska organisation baseras på patientflöden, som följer patientens väg genom vården. 

Läs mer om vår förändringsresa och nya organisation 

Funktion Perioperativ Medicin och Intensivvård, Karolinska Universitetssjukhuset

Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Europas största universitetssjukhus. Tillsammans med Karolinska Institutet utgör sjukhuset ett medicinskt centrum med högt internationellt anseende. Hos Karolinska Universitetssjukhuset är patienten alltid i fokus. Visionen är att ge säker vård av utmärkt kvalitet och att vara tillgängliga, effektiva och ge patienten ett personligt bemötande samt vara en förebild inom forskning, utbildning och utveckling.  

Karolinska Universitetssjukhusets uppdrag är att vara Stockholms läns landstings (SLL) universitetssjukhus med ansvar för specialiserad och högspecialiserad sjukvård. Sjukhuset tar även emot patienter från andra delar av landet och från andra länder. Uppdraget omfattar ett huvudansvar att möjliggöra forskning och utbildning i nära samverkan med Karolinska Institutet. Till uppdraget hör även att planera för verksamhetsinnehåll, profilering mellan Huddinge och Solna samt driftsättning av Nya Karolinska. 

Funktion Perioperativ Medicin och Intensivvård (PMI) har en central roll för klinisk forskning och utbildning inom perioperativ vård samt intensivvård såväl regionalt som nationellt. Forsknings- och utbildningsverksamheten leds av FoU-chef till vilken chef för kliniska forsknings- och outcome enheten rapporterar. Den kliniska forskningsverksamheten har hittills vilat på en plattform för patientnära forskning som består av en klinisk forskningsenhet (KFE) i såväl Solna (KFE-S) som i Huddinge (KFE-H) med forskningssjuksköterskor samt nödvändig infrastruktur för kliniska studier. Därutöver finns en PMI-övergripande enhet för registerbaserade outcome studier med tillgång till databaser och system för extraktion av patientinformation för verksamhetsstöd samt forskning och utveckling (PROUD). Plattformen klinisk forskning i Solna (KFE-S) samt PROUD kommer nu sammanföras under ett gemensamt chefskap vid Kliniska Forskningsenheten Solna. 

Funktion PMI söker nu en Chef för Kliniska Forskningsenheten i Solna med placering inom FoU-organisationen vid PMI.  

Om tjänsten 

Som chef för Kliniska Forsknings- och Outcome enheten leder du verksamheten som omfattar fem forskningssjuksköterskor, tre registersjuksköterskor vid Traumaregister Karolinska och en Business Intelligence Architect knuten till PROUD samt den infrastruktur och arbetssätt som ryms inom enheten. Du kommer tillsammans med KFE Huddinge att ansvara för PMI funktionsövergripande system för registrering och genomförande av kliniska studier och inom ramen för PROUD att arbeta för en ökad tillgängligheten av patientregister och databaser med stor relevans för perioperativ medicin och intensivvård för såväl för forskningsverksamheten inom PMI som inom nationella och internationella nätverk. Med stöd från FoU-verksamheten vid PMI kommer du leda utvecklingen av PROUD övergripande infrastruktur där patientinformation och databaser bättre integreras i klinisk forskning och utveckling samt inom vården. Som chef för KFE Solna förväntas du arbeta med egen forskning och undervisning samt en mindre del såsom kliniskt verksam. 

Anställningsform: 

Tillsvidareanställning, heltid, tillträde enligt överenskommelse. 

Kvalifikationer 

Vi söker en akademiskt meriterad läkare med långvarig erfarenhet av att leda klinisk forskning samt en bred forskningskompetens som också omfattar outcome- och epidemiologisk forskning. Du har en genuin förståelse för hur ett svenskt universitetssjukhus fungerar och gärna internationell erfarenhet av klinisk forskning och utveckling.  

Du är förändringsbenägen och visionär samt har en dokumenterat god förmåga att leda och driva forsknings- och utvecklingsprojekt med inriktning mot kliniska studier samt outcome-forskning. Du har också erfarenhet av att arbeta med forskningsrelaterad utveckling på ett nationellt och internationellt plan, där olika intressen ofta måste beaktas. Det krävs därför att du har dokumenterat god samarbetsförmåga och erfarenhet av att arbeta med större kliniska studier såväl inom den egna verksamheten som internationellt. 

Därutöver är förmågan att utveckla den egna ledningsgruppen och samtidigt arbeta inom PMI FoU ledningsgrupp central. Du som söker har en bred erfarenhet av att utveckla klinisk patientnära forskning samt att integrera outcome- och registerbaserad forskning. 

Du ska även vara flytande i svenska och engelska i såväl tal som skrift är ett krav. 

Vi söker 

Vi söker en person som är en god forskningsledare och i grunden vill och har förmåga att driva och utveckla förutsättningar för ledande kliniska forskning inom en universitetssjukvårdsverksamhet. Du har en positiv attityd, har en hög energi- och ambitionsnivå och är en tydlig och stark ledare. Du ska ha förmåga att utveckla nationella och internationella nätverk.  

Din förmåga att skapa en bra arbetsmiljö gällande interaktion, såväl inom som utom PMI organisationen, kommer vara viktigt. Därutöver sätter vi stor vikt vid personliga egenskaper 

Varmt välkommen att söka! 

Ansökan 

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda. 

Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.  

Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.  

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor

4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)  

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Kontakt

Lars I. Eriksson 

FoU chef och professor
 08-5177 2340
 lars.i.eriksson@sll.se

Fackliga representanter

Läkarföreningen: Mitua Mehra tel: 070 790 67 90

Vårdförbundet: Ingrid Allerstam tel: 08-51775162

Kommunal: Fredrika Holm tel: 070-0856752

Vision: Pernilla Helmersson tel: 08-58588076

Ledarna: Birgitta K Andersson tel: 072-584 07 23.

 

Dela detta jobb

Chef Kliniska Forskningsenheten Solna

Karolinska Universitetssjukhuset