medrek.se

Chef till Verksamhetsnära Tjänster, Medicinsk Vårdteknologi

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-26

Ansök nu

Chef till Verksamhetsnära Tjänster, Medicinsk Vårdteknologi

Vi erbjuder  
Vill du vara med och driva utvecklingen vid ett av Europas främsta universitetssjukhus? Verksamheten Medicinsk Vårdteknologi (MVT) har ett nytt spännande uppdrag nu när Karolinskas nybyggda sjukhus fyllts med högteknologisk medicinteknisk utrustning. Vi ska bygga upp ett nära samarbete mellan teknisk och klinisk personal, så att den medicinska tekniken bidrar till att vårdens resurser används på bästa möjliga sätt - till nytta för dagens och morgondagens patienter.  
 
MVT ska utforma strategier för framtiden och samtidigt säkerställa att vårdverksamheten har den medicintekniska utrustning som krävs för att dagligen ge vård i världsklass. Vi ansvarar för att driva hela livscykelprocessen för medicinsk utrustning och deltar aktivt i planeringen av framtida investeringar. Dessutom bidrar MVT till att möjliggöra innovation inom specialiserad och högspecialiserad sjukvård och accelerera användningen av ny teknologi för att lösa vårdens utmaningar.  
 
MVT är organiserad under den centrala staben Innovation och Utveckling. Vi är ca 120 medarbetare inom verksamhetsområdena: Utveckling & förvaltning, Verksamhetsnära Tjänster, Underhåll, Systemteknik och Lab & primärvård. Verksamheten är främst förlagd till Solna och Huddinge. Medicinsk Vårdteknologi bedriver aktivt samarbete med övriga staber inom Karolinska Universitetssjukhuset samt med Region Stockholm, Karolinska Institutet (KI) och Kungliga Tekniska högskolan (KTH).  
 
Vår arbetsmiljö präglas av våra värderingar Ansvar - Medmänsklighet - Helhetssyn 
 
Chef till Verksamhetsnära Tjänster  
Vi söker en chef till enheten Verksamhetsnära Tjänster inom Medicinsk Vårdteknologi.  
 
På Karolinska Universitetssjukhuset anskaffas och förvaltas den medicintekniska utrustningen gemensamt i nära samarbete mellan vård och teknikorganisation. Karolinska i Solna har ett uppdrag inom högspecialiserad vård vilket medför att tekniken är i absolut framkant och central för att leverera detta uppdrag, exempelvis kan nämnas den senaste tekniken inom röntgen och bildgivande utrustning, patientmonitorering och integrerade operationssalar med möjligheter för kirurgen att koppla upp videolänk under pågående operation.  
 
Du kommer bygga upp en organisation som tillgodoser vårdens behov av  
medicintekniska tjänster med målet att maximera tillgängligheten av medicinsk teknik. Verksamheten omfattar bland annat Servicedesk, första linjens support, teknikstöd, avhjälpande underhåll, och planering av förebyggande underhåll. En spännande del av verksamheten är flödet av medicinteknisk utrustning. Många medicintekniska utrustningar används gemensamt på sjukhuset och Verksamhetsnära Tjänster säkerställer att beställning, leverans, lagerhållning och realtidslokalisering fungerar 24 timmar om dygnet året runt.  
 
Sektionen består av ca 60 medarbetare varav 2-3 chefer.  
 
Om tjänsten  
Arbetsuppgifter ingår i rollen  
Bygga upp en fungerande organisation för att fånga upp verksamhetens behov och utveckla kostnadseffektiva tjänster inom Verksamhetsnära tjänster  
Utveckla, underhålla och optimera tjänster och lösningar inom Verksamhetsnära tjänster  
Samlat ledningsansvar för de undergrupper som ingår i Verksamhetsnära tjänster  
Etablera god ekonomisk uppföljning och kontroll över samtliga tjänster inom portföljen, samt löpande utvärdera och realisera förbättringspotential  
Att leda, planera, följa upp och utveckla verksamheten tillsammans med de chefer som ingår i Verksamhetsnära tjänster  
Du har ett övergripande ansvar för leveransenheten Verksamhetsnära Tjänsters ekonomi, personal och arbetsmiljö. Du rapporterar till chefen för Medicinsk Vårdteknologi och ingår i Medicinsk Vårdteknologis ledningsgrupp.  
 
Vi söker  
Vi söker Dig med god ledarförmåga och med ett engagemang för hur teknikutvecklingen kan skapa nya och förbättrade förutsättningar för patienter och vårdpersonal.
 
Du är kommunikativ och lyhörd inför andras behov, känner av, lyssnar in och förmedlar information tydligt och rakt. Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du skapar engagemang och delaktighet.  
 
Du är mål-och resultatorienterad och har en förmåga att driva förändring i komplexa matrisorganisationer med många intressenter.  
 
Du väljer att ta dina erfarenheter och kunskaper med dig hit för att skapa förutsättningar som ger vård i absolut världsklass, du inser hur viktig tekniken är för att göra detta möjligt.  
 
Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta nära vården och förstår vårdens behov men samtidigt har erfarenhet av drivkrafterna hos leverantörer av avancerad medicinteknisk utrustning.  
 
Kvalifikationer  
Högskoleingenjör med flera års erfarenhet av medicinsk teknik eller motsvarande erfarenhet  
Minst 3 års chef-/ledarskapserfarenhet från stora organisationer samt kunskap om att leda organisationers förändrings- och utvecklingsarbete  
Service/Produktionsbakgrund och även erfarenhet av produktutveckling är meriterande  
Erfarenhet av vårdverksamhet är meriterande  
Lean - erfarenhet är meriterande  
  
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Henrik Mansfeld 
Verksamhetschef
contacticon phone 076 050 32 30

Fackliga representanter
Pasi Nyberg - SACO, 0725-80 86 84, pasi.nyberg@sll.se
Catharina Häggbom - Kommunal, 0725-83 67 37, catharina.haggbom@sll.se
Pernilla Helmersson-Vision, 070-167 12 99, pernilla.helmersson@sll.se
Eva Håkansson- Vårdförbundet, 08-517 751 61, eva.e.hakansson@sll.se
Yvonne Dellmark - Läkarföreningen, 073-6681740, yvonne.dellmark@sll.se, Birgitta Andersson - Ledarna, 072-5840723 birgitta.k.andersson@sll.se

Dela detta jobb

Chef till Verksamhetsnära Tjänster, Medicinsk Vårdteknologi

Karolinska Universitetssjukhuset