medrek.se

Controller med processledaransvar

Regioner
Utgår

2022-05-22

Ansök nu

Controller med processledaransvar

Vi erbjuder
I denna roll kommer du att erbjudas en anställning i en föränderlig miljö där vi bygger någonting nytt och spännande! Du ges en unik möjlighet att vara med och påverka en förändringsresa ur flera perspektiv, en resa som tar sin utgångspunkt med patienten i centrum. Anställningen är tillsvidare, heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Om verksamheten
Stab Ekonomi och Inköps uppdrag är att tillse att Karolinska Universitetssjukhusets ekonomiska resultat redovisas på ett korrekt sätt externt och internt. Vi stöttar verksamheten i planering, uppföljning, rapportering och analys av Karolinskas ekonomi och vårdproduktion. Vi ansvarar för ekonomistyrning av teman/funktioner och staber samt utveckling och förvaltning av ekonomiprocesser vilket exempelvis innebär prognos, självkostnader och KPP samt fakturering. Vi har även ett samordnande ansvar för styrningsfrågor samt upphandling och inköp på Karolinska.

Specialister och processutveckling är en relativt nystartad enhet med cirka 15 controllers som tillsammans ansvarar för att utveckla och förenkla effektiva tvärfunktionella processer för hela ekonomiavdelningen och sjukhuset samt arbeta för fördjupad och relevant analys av sjukhusets samtliga intäkter och kostnader. Enheten svarar också för en del av sjukhusets externa rapportering och framtagande av bokslut.

Om tjänsten
I rollen som controller på enheten för Specialister och processutveckling förväntas du kunna arbeta självständigt och bidra till att skapa värde för verksamheten genom att bli en av enhetens specialister på Karolinska Universitetssjukhusets intäkter med tillhörande processer. Du kommer att få ansvaret som processledare för den sjukhusövergripande processen för internhandel och förväntas även bidra till enhetens övergripande utveckling av processer. Du kommer att ha många kontaktytor på sjukhuset, såväl inom den egna staben som med vårdverksamheten. Du rapporterar till enhetschef samt till teamledare för intäkter inom enheten.

Rollen inkluderar (men är inte begränsad till):

 • Processledare för Karolinska Universitetssjukhusets internhandelprocess
 • Kontinuerlig uppföljning av ekonomiskt utfall kopplat till intäkter
 • Sammanställa och rapportera finansiell- och ekonomisk analys till ledning
 • Driva respektive bidra i att effektivisera och kvalitetssäkra processer kopplat till internhandel och övriga intäktsprocesser
 • Säkerställa ett väl fungerande planeringsarbete, inklusive relevanta nyckeltal för intäkter
 • Initiera och driva projekt inom intäktsområdet
 • Göra pedagogiska och analytiska presentationer till chefer och ledning
 • Utveckling och kravställning av rapporter i BI-systemet Tableau

Vi söker
I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som controller inom Specialister och processutveckling behöver du ha en mycket god analytisk förmåga, du är strukturerad och har ett gott sinne för såväl helheten som detaljer. Du är ansvarstagande, både för det egna ansvarsområdet men bidrar också till helheten.

Du är lösningsorienterad och van att arbeta självständigt. Du är driven och har förmåga att ta initiativ, initiera aktiviteter som ger resultat samt att leverera dessa i tid. Du har en mycket god kommunikativ förmåga och du har lätt för att förmedla information.

Tjänsten kräver att du som person är professionell och lugn med god prioriteringsförmåga. Du är en relationsbyggare, och då du kommer att ha mycket kontakter med verksamheten på olika nivåer är en god samarbetsförmåga avgörande för hur du kommer att lyckas i rollen.

Kvalifikationer
Krav:

 • Civilekonom eller motsvarande
 • Minst fem års arbete i rollen som controller
 • Bekväm med att agera i gränsen mellan ekonomi och affär/verksamhet
 • Erfarenhet av att kommunicera och hålla presentationer för icke-ekonomer
 • Flytande svenska i tal och skrift
 • Mycket goda kunskaper i Excel samt övriga MS-Office verktyg
 • Erfarenhet av BI-verktyg, ex. Tableau, Power BI eller liknande
 • Erfarenhet av process- eller projektledning

Meriterande:

 • Erfarenhet från hälso- & sjukvården
 • Erfarenhet av att arbeta med stora datamängder

Varmt välkommen med din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

 1. Personligt brev  
 2. CV  


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Stab Ekonomi och inköp
För att stödja sjukhusets alla kliniska verksamheter arbetar jurister, ekonomer, kommunikatörer, HR, Inköpare och IT för att vi tillsammans ska generera vård i världsklass och vara en verkligt Attraktiv Arbetsgivare!

Vår vision är vara ett professionellt stöd som gör det möjligt för Karolinska att uppnå sin vision att bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag. Vårt arbete utgår från sjukhusets övergripande strategier och vi arbetar utifrån sjukhusets värderingar Ansvar, Helhetssyn och Medmänsklighet

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

Controller med processledaransvar

Karolinska Universitetssjukhuset