medrek.se

logga

Diabetessjuksköterska till Diabetes/endokrinmottagning Danderyds sjukhus

Regioner
Utgår

2021-12-02

Ansök nu

Diabetessjuksköterska till Diabetes/endokrinmottagning Danderyds sjukhus

Vårt anställningserbjudande

Vi erbjuder ett varierande och självständigt arbete som diabetessjuksköterska med goda utvecklingsmöjligheter.

Vi arbetar i team så det är viktigt att du har god samarbetsförmåga. Diabetesteamet består av läkare, diabetessjuksköterskor, sjuksköterskor, undersköterska, fotvårdsterapeut, dietist samt kurator.

Diabetes och Endokrinmottagningen består av en stor diabetesmottagning för personer med typ 1- diabetes, en mottagning för andra endokrinologiska sjukdomar samt en fotsårsmottagning. Endokrinsektionen har även en slutenvårdsavdelning, avd 93.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som diabetessjuksköterska är varierande. Det består bland annat av telefonrådgivning, diabetesmottagning och konsultverksamhet.

Du har ansvar för en egen diabetesmottagning där du träffar och följer personer med typ 1-diabetes. Som konsult träffar du patienter från sjukhusets vårdavdelningar samt från akutmottagningen. Det kan tex vara patienter som får diagnos diabetes som behöver information och undervisning. I tjänsten kommer du även i kontakt med patienter som har andra endokrina sjukdomar. Undervisning, handledning och uppföljning har en central roll i arbetet.

Du kommer att arbeta dagtid, 40 tim/vecka. Möjlighet finns till deltidsarbete.

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom diabetesvård. Det är en fördel om du har erfarenhet inom mottagningsarbete, patientutbildning, insulinpumpbehandling och CGM.

Personliga egenskaper

Vi vill att du är en positiv och engagerad person med god kommunikationsförmåga. Du är van att jobba självständigt och att fatta egna beslut. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om Danderyds sjukhus

Danderyds sjukhus är ett av landets största akutsjukhus. Hos oss arbetar cirka 4500 personer. I vårt uppdrag ingår utbildning, klinisk forskning och utveckling, bland annat i samarbete med Karolinska Institutet. Det viktigaste för oss är att våra patienter känner sig trygga och säkra och får bästa möjliga vård och behandling. Det målet arbetar vi mot varje dag – tillsammans. https://www.ds.se/

Om verksamheten

Medicinsk specialistvård har cirka 300 medarbetare. Kliniken inkluderar Njurkliniken, Diagnostiskt centrum, Endokrinsektionen, Reumatologiska kliniken, Gastroenterologiska sektionen och Hudkliniken. Inom verksamhetsområdet finns tre vårdavdelningar och vi har en omfattande öppenvårdsverksamhet som innefattar dialysmottagningar. Utöver ovannämnda uppdrag har verksamhetsområdet ett undervisnings- och forskningsuppdrag som bedrivs i samarbete med bland annat institutionen för kliniska vetenskaper, Danderyds sjukhus - Karolinska Institutet (KIDS).

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Dela detta jobb

logga
Diabetessjuksköterska till Diabetes/endokrinmottagning Danderyds sjukhus

Danderyds Sjukhus AB