medrek.se

logga

Diabetessjuksköterska till Medicinmottagningen, Sundsvall

Regioner
Utgår

2022-02-06

Ansök nu

Diabetessjuksköterska till Medicinmottagningen, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Söder har ett sjukhus och åtta regiondrivna hälsocentraler. I området finns sex privata vårdcentraler samt fyra kommuner. Närsjukvårdsområde Söder har cirka 900 medarbetare och sex verksamhetschefer.

På medicinmottagningen i Sundsvall bedrivs både sjuksköterske- och läkarmottagning. Vid vår enhet finns mottagningar för diabetes, endokrinologi, gastroenterologi och reumatologi. Vid enheten finns också fotvårdsterapeuter som har nära samarbete med endokrinologer och diabetessköterska, samt dietister.

Vi söker nu diabetssjuksköterska till medicinmottagningen för tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Tjänsten är i huvudsak placerad i Sundsvall men viss tjänstgöring kan även komma att ske i Härnösand om behov finns.

Arbetsuppgifter

Som diabetsssjuksköterska på medicinmottagningen har du tätt samarbete med endokrinolog, dietist och fotvårdsspecialist, men även med de andra delarna av vår mottagning. Som diabetessjuksköterska har du egen patientmottagning, du ansvarar för justering av insulinbehandling samt utprovning av diabeteshjälpmedel. Att skapa trygga patienter som själva kan hantera sin sjukdom med patientundervisning är en stor och viktig del av ditt jobb. Du ansvarar också för telefontid och administration
Hos oss arbetar du måndag-fredag, ledig alla helger samt röda dagar. Vi erbjuder friskvårdsbidrag alternativt friskvårdstimma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med tidigare erfarenhet av arbete på diabetesmottagning. Du behärskar det svenska språket i såväl tal som skrift, flerspråkighet ses som meriterande. Vi ser gärna att du som söker har specialistutbildning i diabetesvård.

För att lyckas i rollen ser vi att du är flexibel och självgående då du har en förmåga att själv strukturera ditt arbete. Du kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor samt har en god förståelse för hur andra tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Är du vår nya kollega?
Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Sara Nyström

Enhetschef

Telefon: +4660183847

E-post: sara.nystrom@rvn.se

Agneta Eriksson

Vårdförbundet

E-post: erikssonag@gmail.com

Dela detta jobb

logga
Diabetessjuksköterska till Medicinmottagningen, Sundsvall

Region Västernorrland