medrek.se

Dietist för arbete med patientgrupper inom geriatrik och neuro

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-04-28

Ansök nu

Dietist för arbete med patientgrupper inom geriatrik och neuro

Vi erbjuder   
Funktionsområde Åldrandes hälsa och funktion är en multiprofessionell verksamhet som arbetar i team inom geriatrisk slutenvård och med kognitiva utredningar inom öppen och slutenvård. Vi ger också insatser till patientgrupper med neurologiska sjukdomar.  
 
Inom den geriatriska slutenvården i Huddinge vårdas patienter med hjärtsvikt, KOL, infektioner, höftfrakturer och andra ortopediska tillstånd, konfusion samt patienter med kognitiv svikt, stroke och neurologiska sjukdomar. 
 
Inom öppenvården finns Kognitiva mottagningar som riktar sig till personer med kognitiv svikt som till exempel utreds för misstänkt demenssjukdom. Mottagningarna finns både i Solna och Huddinge och har ett länsövergripande uppdrag att utreda personer under 65 samt svårutredda fall i hela Stockholm län. Inom öppenvården finns även en Råd och stöds enhet, klinisk prövningsenhet, en genetisk enhet samt en trafikmedicinsk mottagning.   
  
Hos oss kommer du till en arbetsplats där du har många kollegor inom flera områden som du kan lära av. Vi främjar utveckling, utbildning och forskning och här finns många möjligheter som medför att du kan kombinera din kliniska utveckling med akademisk utveckling , exempelvis att bli specialist, påbörja eller fortsätta med forskning. Som medarbetare på Karolinska Universitetssjukhuset planerar och lägger du upp din arbetsdag tillsammans med dina teamkollegor. 
  
Om tjänsten 
Som dietist arbetar du med individuell nutritionsbehandling till patienter i sluten och öppen vård och undervisar vårdpersonal inom ämnet klinisk nutrition. Därutöver deltar du i det kontinuerliga utvecklingsarbetet i team och inom Funktionsområde Åldrandes hälsa och funktion. I tjänsten ingår att ta emot och handleda studenter. 
  
Vi söker  
Du känner dig säker i din professionella roll som dietist, har god initiativ- och samarbetsförmåga, kan arbeta självständigt, flexibelt samt bidra till en god stämning i de interproffessionella team du arbetar inom. Du har också ett intresse för andra professioners kunskap och bedömningar i syfte att ge patienten den bästa vården ur ett helhetsperspektiv. Du är utvecklingsorienterad och har stort intresse för forskning och vårdutveckling. 
 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 
  
Kvalifikationer  
Krav: Legitimerad dietist.  
Meriterande om du har erfarenhet från akutsjukvård samt dokumenterad erfarenhet av att delta aktivt i forskning, utveckling och utbildning. 
  
Varmt välkommen med din ansökan!  
 
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV (kliniska meriter, klinisk tjänstgöring, forskningsmeriter, undervisningsmeriter, administrativa meriter samt övriga meriter)  
3. Yrkeslegitimation  
 
 
I vår nya organisation på Karolinska Universitetssjukhuset är Hälsoprofessionerna en av fem funktioner. Genom att samla arbetsterapeuter, dietister, fysioterapeuter, kuratorer, logopeder och psykologer i en gemensam funktion kan vi erbjuda högspecialiserad och innovativ vård till olika patientgrupper med samordnade patientcentrerade insatser utmed hela patientflödet. Funktion Hälsoprofessioner arbetar i vårdteam med alla patientgrupper.  
Inom funktionen utför man både diagnostik och behandling och arbetar hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande. Här finns särskild kompetens kring patientrelevanta utfallsmått med fokus på funktion och livskvalitet. Inom funktionen bedrivs forskning inom alla patientgrupper, utbildning på grund- och avancerad nivå liksom forskarutbildning tillsammans med Karolinska Institutet och andra lärosäten. Inom hälsoprofessionerna jobbar nu närmare 700 personer. Funktionen är i dagsläget indelad i fem olika funktionsområden, med huvudsaklig verksamhet i Huddinge och Solna. 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Pia Hattara Eriksson 
Funktionenhetschef
contacticon mobile 072-254 25 88, pia.hattara-eriksson@sll.se

Fackliga representanter
SACO: Margaretha Lilliecreutz, margaretha.lilliecreutz@sll.se

Dela detta jobb

Dietist för arbete med patientgrupper inom geriatrik och neuro

Karolinska Universitetssjukhuset