medrek.se

Dietist till barnsjukvården i Solna

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-11-21

Ansök nu

Dietist till barnsjukvården i Solna

Har du erfarenhet av att arbeta med barnnutrition och lockas av att arbeta i ett interprofessionellt sammanhang? Intresserar du dig för utbildning och forskning och vill vara med och bedriva vård i framkant? Vi söker nu en ny kollega till vårt dietistteam!

Funktionsområde Klinisk nutrition tillhör Funktion Hälsoprofessioner och bedriver verksamhet fördelat på tre funktionsenheter; Vuxen, Cancer samt Barn- och kvinnosjukvård. Just nu söker vi en erfaren dietist med kompetens inom pediatrik, för arbete med patienter inom exempelvis onkologi, neurologi och gastroenterologi. Tjänsten är placerad i den nya sjukhusbyggnaden i Solna.

Vi erbjuder

 • Möjlighet att arbeta med patientgrupper som finns på ett universitetssjukhus, på en plattform som gör vårdinsatser i forskningens framkant.
 • En inkluderande och utvecklande arbetsmiljö med unika möjligheter att ta del av varandras kunskaper, både inom det tvärprofessionella teamet och mellan dietistkollegor.
 • Möjlighet till fördjupning och specialisering mot specifik patientgrupp.

Om tjänsten

Som dietist inom vår verksamhet ingår du i ett interprofessionellt medicinskt team, där du utgör en nödvändig kompetens.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar:

 • Att följa patienten genom hela vårdprocessen både inom öppen- och slutenvård i samarbete med annan vårdpersonal
 • Ta emot och handleda dietiststudenter
 • Föreläsa och utbilda vårdpersonal, patientgrupper och studenter med flera.

Du arbetar enligt NCP i all nutritionsbehandling och använder evidensbaserade metoder för utredning, åtgärder, uppföljning och utvärdering. Som medarbetare hos oss inom Hälsoprofessionerna ingår det även som en naturlig del av din tjänst att bidra till och delta i aktuella utvecklingsprojekt och forskning.

Din hemvist inom Klinisk nutrition innebär blir en del av ett dietistteam där vi har ett gemensamt helhetsansvar inom de olika områdena, varför uppdragen över tid kan komma att varieras. Teamet träffas varje morgon för att gå igenom inkomna ärenden och vid behov diskutera pågående fall.

Vi söker

För att bli framgångsrik i den här rollen bör du ha en god samarbetsförmåga och trivas med att vara en del av ett team, där du tar ett tydligt ägarskap för dina frågor. Vi ser att du har förmåga att prioritera och är handlingskraftig i oförutsedda situationer. Vi vänder oss till dig som är nyfiken, ser möjligheter och vill vara med och utveckla vår verksamhet utifrån givna mål. Inte minst medverkar du till en arbetsplats där vi hjälper varandra. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

 • Legitimerad dietist med behörighet att verka inom svensk sjukvård
 • Klinisk erfarenhet som dietist inom pediatrisk verksamhet
 • Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
 • Magisterexamen eller högre akademisk utbildning är meriterande.

Om rekryteringsprocessen

I den här rekryteringsprocessen arbetar vi med löpande urval.

Vi ser fram emot att få ta del av din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

 1. Personligt brev
 2. CV (kliniska meriter, klinisk tjänstgöring, forskningsmeriter, undervisningsmeriter, administrativa meriter samt övriga meriter)
 3. Yrkeslegitimation
 4. Utbildningsintyg i förekommande fall

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering.

Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

Dietist till barnsjukvården i Solna

Karolinska Universitetssjukhuset