medrek.se

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Söder har ett sjukhus och åtta regiondrivna hälsocentraler. I området finns sex privata vårdcentraler samt fyra kommuner. Närsjukvårdsområde Söder har cirka 900 medarbetare och sex verksamhetschefer.

I Sundsvall/Ånge ingår hälsocentralerna Granlo, Liden, Matfors, Stöde och Ånge. Dessa är varierande i storlek och tillsammans har vi ca 30 000 listade.

Vi söker nu en legitimerad vårdpersonal som vill bli en del av vårt team i vårt område för att arbeta med digitalt Proaktivt hälsoarbete där hälsosamtalen för 40, 50 och 60 åringar är det centrala. Tjänsten är ett vikariat med tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Syftet med Västernorrlands hälsoundersökningar (HUS) är att minska insjuknandet i diabetes och hjärt-kärlsjukdom samt bibehålla eller förbättra hälsan hos deltagarna.

Hälsofrämjande- och sjukdomsförebyggande insatser handlar mycket om att stödja förändringar. Genom hälsosamtalet finns goda förutsättningar för att starta en förändringsprocess hos individen. I samtalet mellan vårdpersonal och individ kan processen startas eller förstärkas. Utgångspunkten för förändringsarbetet är att stärka den enskilda människans kontroll över sin situation. Hälsosamtalet ger möjlighet att kartlägga och ge råd om riskfaktorer och skapa hälsofrämjande processer, men ger också möjlighet att samtala om annat än det som man vanligen söker vård för.

Din huvudsakliga arbetsuppgift kommer att vara att genomföra dessa hälsoundersökningar/hälsosamtal genom digital kontakt med patienter. I detta arbete ingår att planera, genomföra och dokumentera enligt gällande riktlinjer. Då arbetet kan utföras digitalt på distans innebär möjlighet till val av arbetsplats från hemmet eller någon av våra hälsocentraler inom vårdområdet enligt önskemål /överenskommelse.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst 3 års högskole- /universitetsutbildning inom hälso- och sjukvård, företrädesvis distriktssköterska eller sjuksköterska, men även dietist, arbetsterapeut och fysioterapeut.

För att lyckas i rollen ser vi att du som person är trygg, stabil och har god självinsikt. Att du är strukturerad och kan arbeta självständigt är av stor vikt då arbetet sker digitalt. Du har också ett intresse av hälsofrämjande arbete och tidigare erfarenhet av liknande arbete är meriterande.

Är det dig vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Vikariat

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-01-31

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Lillemor Olofsson

Hälsocentralschef

Telefon: 072-236 03 62

E-post: lillemor.olofsson@rvn.se

 

Annelie Sundin

Vårdförbundet

Telefon: +4669243916

E-post: annelie.sundin@rvn.se

logga

Distriktssköterska för digitalt proaktivt hälsoarbete, PV Sundsvall/Ånge

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-01-31

Ansök nu

Dela detta jobb