medrek.se

Driftsansvarig och sjuksköterska inom diabetes till barnmottagningen Albatross

Regioner
Utgår

2019-04-22

Ansök nu

Driftsansvarig och sjuksköterska inom diabetes till barnmottagningen Albatross

Vi erbjuder  
Vi erbjuder ett utvecklande och stimulerande arbete på Barnmottagningen Albatross. På Barnmottagningen Albatross samarbetar olika specialistkompetenser i patientnära team för att skapa den bästa vården för varje barn. Lokalernas utformning och närheten mellan olika kompetenser ger ett smidigt omhändertagande samt bättre tillgänglighet och service till barn och föräldrar.  
 
På mottagningen samlas merparten av den högspecialiserade och specialiserade öppenvården för barn och ungdomar på en gemensam yta. Vi arbetar dagtid med möjlighet till flextid.
Karolinskas erbjuder friskvård och personalgym.  
 
Om tjänsten  
Vi söker en sjuksköterska till Barndiabetesmottagningen. I tjänsten ingår under cirka ett år även rollen som driftansvarig på Albatross, då ordinarie driftansvarig är föräldraledig. Du kommer under denna tid att arbeta kliniskt på Barndiabetesmottagningen cirka 50 % av din arbetstid och cirka 50 % som driftansvarig. Barndiabetesverksamheten tillhör Patientflöde Barnendokrin och medfödda metabola sjukdomar, Patientområde Högspecialiserad barnmedicin.  
 
Som sjuksköterska på mottagningen kommer du att ta hand om barn med diabetes och deras föräldrar. Då detta är barn med en kronisk sjukdom följer du familjerna under barnets uppväxt. Du kommer att vara en viktig person i teamet som har som uppgift att göra familjerna trygga i behandlingen och stötta dem för att leva ett normalt liv. I arbetsuppgifterna som sjuksköterska ingår egna sjuksköterskemottagningar, förskrivning av hjälpmedel, rådgivning m m. Vården av barn med diabetes är teknikintensiv med ständig utveckling av hjälpmedel såsom insulinpumpar och blodsockersensorer. En viktig arbetsuppgift för sjuksköterskan är därför att utbilda barnet och familjen, skolor och förskolor i kunskap om sjukdomen och dess behandling. Du arbetar nära med övriga i teamet på enheten, som består av sjuksköterskor, läkare, undersköterska, dietist och kurator.  
 
Som driftansvarig sjuksköterska på Albatross är du den sammanhållande länken mellan de olika verksamheterna som har sina mottagningar där. Du arbetar tillsammans med omvårdnadscheferna, servicevärd och receptionist. Du sitter med i styrgruppen för Albatross som består av patientområdeschef, patientflödeschefer och omvårdnadschefer. Sammantaget fyller du en mycket viktig funktion för trivseln på Albatross.  
 
Tillsvidareanställning, dagtid, måndag-fredag, heltid 40 tim/v.  
 
Vi söker  
Vi på barnmottagningen Albatross på Astrid Lindgrens Barnsjukhus söker dig som har ett stort intresse för barnsjukvård och som tycker om att arbeta med patienter med kroniska sjukdomar. Du ska ha en god organisatorisk förmåga samt kunna se lösningar, och vara både flexibel och strategisk som driftsansvarig. Du trivs hos oss om du är engagerad, positiv och har lätt för att samarbeta. Vi värdesätter flexibilitet samt att du gärna delar med dig av erfarenheter och kunskaper till dina kollegor.  
 
Kvalifikationer  
Legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av barn och/eller diabetesvård.  
Meriterande är specialistutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom.  
 
Välkommen med din ansökan!  
 
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  
- Yrkeslegitimation  
 
 
Tema Barn- och Kvinnosjukvård med 3200 medarbetare är verksamma inom sex patientområden och två intertematiska funktionsområden. Vård bedrivs på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och i Huddinge samt på Danderyds sjukhus. Temat är organiserat i 25 patientflöden och cirka 160 patientgrupper inom barn- och kvinnosjukvård.  
Till oss kommer de allra svårast sjuka barnen från hela landet. Vi vårdar barn med kroniska sjukdomar och akuta tillstånd samt tar hand om för tidigt födda barn. Temats kvinnosjukvård innefattar områden som graviditet och förlossning, gynekologi och reproduktionsmedicin. Temat har cirka 310 000 patientbesök per år, varav 105 000 akuta besök. Varje år sker cirka 8 500 förlossningar. Barn- och Kvinnosjukvård har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt samarbete. 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Nina Karlsson Forsberg 
Omvårdnadschef
contacticon phone 08-517 797 78

Fackliga representanter
Vårdförbundet Sofia Lissel, sofia.lissel@sll.se

Dela detta jobb

Driftsansvarig och sjuksköterska inom diabetes till barnmottagningen Albatross

Karolinska Universitetssjukhuset