medrek.se

logga

Enhetschef för läkare vid urolog och öron-näsa-hals-klinikerna

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-02-10

Ansök nu

Enhetschef för läkare vid urolog och öron-näsa-hals-klinikerna

Arbetsplatsbeskrivning

Är du en erfaren ledare och redo att prova något nytt? Lockas du av att arbeta i en dynamisk verksamhet där samarbete är en nyckelfaktor? Nu söker vi dig som vill leda vårt läkarlag inom öron-näsa-halskliniken i Sundsvall och Örnsköldsvik.

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.


Länssjukvård somatik samordnar länssjukvården för den specialiserade somatiska vården i Region Västernorrland. Området somatik består av elva länssjukvårdsverksamheter. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik och ett antal mottagningar förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 2 400 anställda.

Länsverksamhet Kirurgi, Urologi och Öron-Näsa-Hals bedriver verksamhet på alla tre sjukhusorter. Hos oss arbetar ca 370 medarbetare. De stora yrkesgrupperna är sjuksköterskor, undersköterskor, läkare och medicinska sekreterare.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef för urolog och öron-näsa-halsläkarna i Sundsvall och Örnsköldsvik får du leda cirka trettio engagerade läkare i olika stadier av sin professionella utveckling mot ett mer strukturerat och målstyrt arbetssätt. Den närmaste tiden kommer stort fokus att ligga på att utarbeta produktions- och kapacitetsstyrning, med hänsyn tagen till den komplexitet som sjukvården innebär och med bibehållet fokus på en god arbetsmiljö och individuella utvecklingsmöjligheter. Läkargruppen har samverkansytor med ett stort antal andra enheter och som chef blir du central i arbetet med gemensamma processflöden.

Vi söker dig som har varit chef några år och vill prova något nytt. Du kommer att leda det dagliga arbetet med stöd av läkare i de frågor och beslut som kräver medicinsk kunskap. Du har också gott stöd av kvalitetssjuksköterska, vårdcontroller och verksamhetsutvecklare, samt HR- och ekonomistöd knutna till verksamheten. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen för länsverksamheten och arbetar där aktivt för att länsverksamheten som helhet ska nå uppsatta mål. Du har ett nära samarbete med övriga läkarenhetschefer inom verksamheten i frågor som rör kompetensförsörjning och fördelning av det gemensamma produktionsuppdraget. Du har goda möjligheter att utveckla ditt ledarskap, bland annat genom chefshandledning och regionens chefsutbildningar.

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker har för tjänsten relevant högskoleutbildning och har varit chef i några år och vill prova på något nytt. Meriterande för tjänsten är om du har erfarenhet av arbete inom hälso-och sjukvård och gärna har erfarenhet från ledaruppdrag inom hälso- och sjukvård. Har du genomgått ledarskapsutbildning ser vi det som meriterande för tjänsten. Du behärskar svenska flytande i tal och skrift.

För oss är dina personliga egenskaper viktiga och att du är en självgående och strukturerad person som har förmåga att se till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du har god samarbetsförmåga och handlar i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplan, mål, policyer och riktlinjer.

Ditt chefsförordnande kommer vara begränsat på 2-4 år med Regionens chefspolicy som riktmärke. Tillsvidareanställning erhålls i förvaltningen inom grundprofessionen.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-02-10

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Åsa Mattsson-Rumm

Länsverksamhetschef

Telefon: +4660181479

E-post: asa.mattsson.rumm@rvn.se

 

Kenneth Byström

Vårdförbundet

Telefon: 072-5330075

E-post: kenneth.bystrom@rvn.se

 

Birgitta Hammarstedt

Kommunal Västernorrland

Telefon: 010-442 97 61

E-post: rvn.m-norrland@kommunal.se

 

Vilhelm Sjögren

Medelpads läkarförening

Telefon: 073-275 32 09

E-post: vilhelm.sjogren@rvn.se

Dela detta jobb

logga
Enhetschef för läkare vid urolog och öron-näsa-hals-klinikerna

Region Västernorrland