medrek.se

Enhetschef, Laboratoriemedicin

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-02-06

Ansök nu

Enhetschef, Laboratoriemedicin

Arbetsplatsbeskrivning

Laboratoriemedicin är en ackrediterad verksamhet enligt standarden ISO 15189. Verksamheten har ett stort och varierande diagnostiskt panorama inom specialiteterna Klinisk kemi, Klinisk mikrobiologi och Transfusionsmedicin. Vi bedriver en högklassig diagnostik och ger våra patienter och remittenter en hög grad av service. Vid enheten utförs ca 2,5 miljoner analyser samt ca 5000 blodtappningar/ år.
Verksamheten har hög grad av teknisk utrustning med tillhörande IT- system som även inkluderar tre system för remiss-och svarshantering.
Laboratoriemedicin ingår i en av tre divisioner inom Hälso-och sjukvårdsförvaltningen, Region Jämtland Härjedalen och bildar ett område tillsammans med Medicinsk teknik tillhörande division Medicin. Inom Laboratoriemedicin arbetar Biomedicinska analytiker, Sjuksköterskor, Undersköterskor, Medicinska sekreterare, Kemister och Mikrobiologer. Verksamhetens medicinskt ansvariga läkare finns på laboratoriemedicin i Umeå, vilket styrs av ett samverkansavtal. Det pågår ständiga utvecklings- och förändringsarbeten inom de olika specialiteterna.

Östersunds sjukhus med 2400 medarbetare är beläget i de centrala delarna av Östersund med utsikt över Storsjön och fjällen. Sjukhuset är det enda i Jämtlands län och är ett komplett samt välutrustat akutsjukhus med hög kompetens både vad gäller medicinska specialiteter och omvårdnad. Hälso-och sjukvården har en geografisk spridning genom de Hälsocentraler som finns spridda i hela regionen.
Nu söker enheten för Laboratoriemedicin en enhetschef till ca 60 medarbetare.
Tjänsten som enhetschef är direkt underställd verksamhetschef och genom samarbete leder de verksamheten framåt tillsammans med medarbetarna. Enhetschefen ingår i laboratoriets ledningsgrupp samt aktuella möten tillsammans med området. Uppdraget som enhetschef är ett tidsbegränsat förordnande på vanligtvis 4 år, som kombineras med en tillsvidareanställning inom Region Jämtland Härjedalen inom den sökandes kompetensområde.

Arbetsbeskrivning

Som enhetschef har du i uppdrag att leda och utveckla laboratoriemedicin inom Region Jämtland Härjedalen.
I arbetsuppgifterna ingår att ansvara för verksamhet, produktion, ekonomi, personal och arbetsmiljö samt planering och uppföljning. Arbetet är mycket självständigt med stort eget ansvar.

I ditt chefsuppdrag förväntas att du är bärare av Region Jämtland Härjedalens värdegrund och att du utifrån denna leder och inspirerar dina medarbetare och verksamheten till utveckling. Vidare så är Du en nyckelperson när det gäller att skapa en hållbar och utvecklande arbetsmiljö. Regionen arbetar utifrån ett tillitsbaserat ledarskap med hög delaktighet av medarbetarna och tillsammans förväntas tydlighet, kommunikation och bra bemötande.

Vi söker dig som är intresserad av uppdraget som Enhetschef vid Laboratoriemedicin med ca 60 medarbetare. Verksamheten består av bemanning dygnet runt beroende på vilken specialitet det rör sig om. Din arbetstid som enhetschef är vardagar dagtid. Ditt ansvar är att leda och utveckla verksamheten självständigt men även i samarbete med verksamhetschef och övriga. Det ingår även i arbetet att leda och fördela samt planera och bemanna schema tillsammans med verksamhetens assistent. Utifrån pågående förändringar och behov kan ledningsstrukturen inom laboratoriemedicin komma att förändras.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole-/ universitetsutbildning eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i en chefsposition, gärna inom hälso-och sjukvård, med ansvar för budget och personal. Du bör vara tydlig i ditt ledarskap och ha en förmåga att skapa delaktighet och vara engagerad i medarbetare. Du bör arbeta aktivt för att kontinuerligt förbättra och utveckla verksamheten både på kort och lång sikt. Se och stötta till möjliga lösningar och genom ett lugnt och förtroendegivande sätt hantera arbetsmiljöfrågor, som bland annat rör mellanmänskliga relationer.

Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Vidare har du språkkunskaper i svenska som lägst motsvarande nivå C1 enligt Europarådets referensnivåer.

Arbetet kräver god samarbetsförmåga och social kompetens.

Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet. Vi söker dig som är driven och framåt, ser positivt på utmaningar och vill utveckla medarbetare och dig själv.

Uppdraget som enhetschef är tidsbegränsat och du får en tillsvidareanställning i din grundprofession. Provanställning kan vara aktuellt.

Andra uppgifter

Fortlöpande urval kan komma att ske och viss fördröjning av rekryteringsprocessen kan bli aktuell.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Kerstin Silfver
Verksamhetschef
Telefon: 063 – 153626
Email: kerstin.silfver@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Anna-Lena Henriksson
Vårdförbundet
Telefon: 063-154130
Email: anna-lena.henriksson@regionjh.se
Namn: Anna Larsson Hult
Vårdförbundet
Telefon: 063 - 15 36 25
Email:
Namn: Bengt Hellmark
Vårdförbundet
Telefon: 063 - 15 31 46
Email:

Ansökan

Referensnummer: Persr/1039/2022
Sista ansökningsdag: 2023-02-06

Dela detta jobb

Enhetschef, Laboratoriemedicin

Region Jämtland Härjedalen- Hälso- och sjukvård